Ali Sadi isminin anlamı büyük ona annesinden son hatıra kalan sadece ismi oldu . Annesi öleceğini bile bile ona kan olmak için mücadele verdi . Doğum yaptıktan kısa bir süre sonra mutluluk göz yaşları ile oğluna veda edip , ardında acılı bir eş ve minicik bir bebek bırakarak sonsuzluğa gözlerini kapattı.
Ali Sadi annesiz büyümüş hep bir yanı eksik hayatına devam etti . Onun yanında babası ve babannesi ona kol kanat gerdi. Ama hayat işte babasını da küçük yaşta bir kazada kaybetti . Şansız olarak hayatla mücadelesini vermeye çalışırken sevgi ve aşkı buldu . Onunla hayata tutunurken , terkedilmesi ile yalnızlık sendromuna kapılan Ali Sadi bize hayatın gerçek yönleri ile buluşturuyor. Kendini ölüme bile yakın hissettiği zamanlarda hayat ona farklı pencereden bakıyor. Babasının kazası tekrar gün yüzüne çıkarken verdiği mücadele yüreklere dokunacak türden .
Kaybedecek birşey yokken hayat yeniden gülecek mi yoksa bu hayatın acımasız yorgunluğun da o da mı kaybolup gidecek ? Bunların hepsi #nous eserinden sizleri bekliyor.
Yazım dili sade ve sonundan bir bölüm İlk başta bırakılması işi daha da heyecanlandırmış . Bir mektup ile başlayan bu duygu yüklü eserde her yaralı kalp bir parça bulacak kendinden . En güzeli de aralara bırakılan naif dizeleri de okumak aşkı , sevgiyi , sevmeyi en saf duygular ile anlatılması olmuş . Beni çok etkileyen bu eseri okumanızı tavsiye ederim. Ali Sadi gibi herkesin bir mücadelesi var bu hayatta ... Aşk , aile , iş , varoluş , benlik , yaşamak , özgürlük....