Mayıs 2024
Bilgi Ağacı Yayınları

2024 96. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 07:55
Veysel Dağ — Oktay Çakan / Nous Çaresizlik ve umudun verdiği savaşta yaşamı sorgulatacak, psikolojik analizleri ile duygu yoğunluğu yaşatacak ve unutulmaz bir aşka tanıklık etmenizi sağlayacak
Duygu seline hazır olun
Puan vermedi·386 syf.·
2024 43. kitabı
Kahramanımız Ali Sadi... Annesini doğduğu günün ertesinde kaybetmiş, babası ona hem anne hem baba olmuş. Ardından delikanlılık çağında babasını da kaybedince büyük bir boşluğa düşüyor ve kendisiyle benzer kaderi yaşayan Deniz'le birbirlerine destek olarak bu süreci atlatmaya çalışıyorlar. Ve olaylar böylece hız kazanıyor. Tabi ki olaylar hakkında bir şey söylemek, spoiler vermek niyetinde değilim. Kitapta kayıplar, hüzün, aşk, gözyaşı, kendini bulma arayışı, arkadaşlık, ihanet vs gibi konular bolca mevcut. Kitabı hüzünlü olduğu için zor okumuş olsam da okuyamadığım zamanlarda aklım hep Ali Sadi'de kaldı. Acaba bu seans nasıl geçecek, aklındaki soruları yanıtlayabildi mi, o adamı buldu mu tarzı sorular kitap elimde olmasa dahi zihnimde dönüp durdu. Bir insan yaşamaktan ümit kesmesi ve tekrar hayata tutunmak için verdiği mücadeleye eşlik etmeye hazır olun. Ali Sadi'nin iç sesiyle olan münakaşasına eşlik ederken, onunla ağlayıp onun anlatımıyla "aşk işte böyle yaşanır!" diyeceğimiz bir kitap. Veysel DağVeysel Dağ ve Oktay ÇakanOktay Çakan kalemlerine sağlık Herkese keyifli okumalar dilerim Kitapla ve sevgiyle kalın
Hayalle Gerçek, Var ile Yok Arasında
2024 1. kitabı
Her insan az ya da çok durgun ya da dalgalı hüzünlü ya da sevinçli ve ismi kelimelere sığmayan daha bir çok duyguya; yaşadıkları, şahit oldukları sayesinde isteyerek ya da istemsiz ev sahipligi
1000k
Muhteşem bir kitap
2024 154. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 18:17
"Bu ne gururlu bir mağlubiyetti, anlatamam. Aşkımızın ateşten çemberinde günlerce yandım, tutuştum. Bu ne haklı bir yanıştı, ifade edemem. Ben yenilmeye dünden razıydım. Bu ne teslimiyetti, tarif edemem." Ben de nasıl yazsam bu kitabın bende bıraktığı hissi tarif edemeyeceğim. Duygusal bir insan olduğum için bana çok hitap etti belki ve kendimden çok şey buldum bu kitapta. Aşk ve polisiye roman bir arada oldukça bizden bir hikaye, feci akıcı yazılmış ben bir haftada okudum ama inanın bitmesin diye yavaş okudum. Bir intihar mektubu ile (kitabın sonu ile) başlamış oluyor ve geri dönüp tüm süreci anlatıyor ve o güne geri geliyor kitabın sonunda. Yer yer güldüm, iç ses vardı renk katmış gerçekten; yer yer de çok duygulandım ve sonu o kadar tatmin etti ki... Hiç bitmesin istediğim bir film gibiydi devamı olsa yine okurdum.Değerli yazarlarımızın, aynı zamanda meslektaşlarım, emeğine sağlık çok takdir ettim başarıları daim olsun.
2025 10. kitabı
Selamlar Arkadaşlar... Bir veda mektubu ve boşlukta kendini asmış bir adamla başlıyor kitabımız ve on ay öncesine dönerek geçmişi okumaya başlıyoruz. ♡
Ruhun Gürültüsü
2024 45. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 09:15
Ruhun Gürültüsü Osho bir yerde şöyle der: “Baş ağrısından, karın ağrısından, kalp ağrısından çok daha derin bir şey vardır: ruh ağrısı.”
2024 210. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 19:04
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Veysel Dağ ve Oktay Çakan kaleminden Nous adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Ali Sadi Laçin doğduktan sonra annesini seneler sonra ise trafik kazasında babasını kaybediyor. Ali Sadi babasını kaybettikten sonra hepten yaşama arzusunu yitiriyor. Ali Sadi babasını kaybettiği sırada kendisiyle benzer olayı yaşayan Deniz ile birbirlerine destek olup bu süreci atlatmaya çalışıyorlar iken Ali Sadi ve Deniz arasında güzel giden bir birliktelik yaşanmaya başlanıyor ama güzel giden o birliktelik bir süre sonra Deniz Ali Sadi'yi terk ederek bitiyor. Sevdiklerinin ölümü ve çok sevdiği kız arkadaşı Deniz tarafından terk edilen Ali Sadi iç sesinin isteği ile psikolojik bir destek almaya karar veriyor. Kitabımızın devamında Ali Sadi'nin psikolog Eylül Alpman'a seans sırasında neler anlattığını ve Ali Sadi'nin babasının ölümünün sadece trafik kazasınından ötürü olmadığını düşünerek o güne dair yaşanılanları öğrenmek için birçok şehire gidip tanımadığı insanlar ile görüştüğü zamanlarda yaşanılanlar gibi birçok olayı okuyoruz bu kitabın içerisinde. Ali Sadi'nin onca yaşadığı talihsizliklere üzüldüm ama yinede yılmayıp hayata karşı dik durmaya çalışmasını takdir eder iken Deniz karakterinin Ali Sadi karakterini terk etmesine sinir olur iken sonrasında neden terk edince öğrenince gözlerim doldu. Kesinlikle herkesin okuması gereken etkileyici bir kitaptı.
2025 6. kitabı
🅽🆄🆂 İki yazar,bir kitap ve ortaya çıkan müthiş ahenk içerisinde yaratılmış karakterimiz Ali Sadi öyle bir bunalımın eşiğinde ki boynuna geçirmeye hazırladığı intihar ipiyle okuru sarsıyor daha kitabın başında "Ölüm ki bir varlığın yok oluşu .Ölüm ki bir kalbin son atışı,bir nefesin son çıkışı ve nasıl yaşarsan yaşa ister günahkar ol ister inançlı , ölüm yaşamanın bedelidir."Sözleriyle ifade ediyor kendini .Peki neyin bedeliydi yaşadıkları ? On ay öncesine gidip bir bakalım isterseniz . Modern toplumun yalnızlaşan insanı Ali Sadi'nin zamanla yaşadığı ev gibi ruhu da çürümekteydi. Hayat ona hiç gülmemisti ki . Doğarken bile annesini kaybetmişti. Sonra babaanne ve şüpheli bir kazada yitirilen baba. Bunların hepsini Psikolog Eylül 'ün kliniğinde öğreniyoruz.Bu yarım kalmışlığa son darbeyi vuran Deniz aşkı.... İçinde durmayan bu ruhun çığlıkları deva bulacak mıydı dersiniz ? Bazen hayat öyle yerlerden vurur ki darbesini acılarımızla,belirsizliklerle yüzleşmeden düştüğümüz kuyudan çıkamayız. Ali Sadi de teker teker yüzleşti tüm acılarıyla . Şüpheler, belirsizlikler teker teker çözüldü hayatında .Bazen sessiz bir çığlık ,bazen gözyaşı bazen de bir şiir oldu satırlarda . Ölümüne sevdiği Deniz onu neden terk etti ? Babasının ölümündeki gizem neydi ? Eylül nasıl biriydi ki dipteki bir insanı bu kadar yukarıya çekebildi? derken kitabın sonunda tatlı bir şok yaşadım . Peki Eylül kimdi? Sorusuyla başbaşa kaldım "Yol da sizsiniz yolcu da." Bu güzel kitapla gerçek aşklar ,ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgide beraber yürümeye var mısınız ? Tavsiyemdir canlar
Noûs
2025 7. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 17:50
Ali Sadi isminin anlamı büyük ona annesinden son hatıra kalan sadece ismi oldu . Annesi öleceğini bile bile ona kan olmak için mücadele verdi . Doğum yaptıktan kısa bir süre sonra mutluluk göz yaşları ile oğluna veda edip , ardında acılı bir eş ve minicik bir bebek bırakarak sonsuzluğa gözlerini kapattı. Ali Sadi annesiz büyümüş hep bir yanı eksik hayatına devam etti . Onun yanında babası ve babannesi ona kol kanat gerdi. Ama hayat işte babasını da küçük yaşta bir kazada kaybetti . Şansız olarak hayatla mücadelesini vermeye çalışırken sevgi ve aşkı buldu . Onunla hayata tutunurken , terkedilmesi ile yalnızlık sendromuna kapılan Ali Sadi bize hayatın gerçek yönleri ile buluşturuyor. Kendini ölüme bile yakın hissettiği zamanlarda hayat ona farklı pencereden bakıyor. Babasının kazası tekrar gün yüzüne çıkarken verdiği mücadele yüreklere dokunacak türden . Kaybedecek birşey yokken hayat yeniden gülecek mi yoksa bu hayatın acımasız yorgunluğun da o da mı kaybolup gidecek ? Bunların hepsi #nous eserinden sizleri bekliyor. Yazım dili sade ve sonundan bir bölüm İlk başta bırakılması işi daha da heyecanlandırmış . Bir mektup ile başlayan bu duygu yüklü eserde her yaralı kalp bir parça bulacak kendinden . En güzeli de aralara bırakılan naif dizeleri de okumak aşkı , sevgiyi , sevmeyi en saf duygular ile anlatılması olmuş . Beni çok etkileyen bu eseri okumanızı tavsiye ederim. Ali Sadi gibi herkesin bir mücadelesi var bu hayatta ... Aşk , aile , iş , varoluş , benlik , yaşamak , özgürlük....
Roman-Edebiyat
2024 86. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2024 13:02
Nous Oktay Çakan Veysel Dağ .
1000k

Veysel DağYazar · 0 kitap
28.01.1989 yılında Elazığ'ın Maden ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu yine Maden ilçesinde tamamladıktan sonra liseyi Balıkesir’in Gönen ilçesinde, Ömer Seyfettin'in memleketinde okudu. Yükseköğrenimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Yazmaya merakı daha ortaokul sıralarındayken vardı. İyi bir şair/yazar olmak için çok okumak gerektiğini lise yıllarında iyice anlamış ve her fırsatta kitaplarla vakit geçirmişti.