···Okunma: 26 Ekim 2024 01:27 Çok iyidi! İlk kitap oldukça olaylıydı ama bu kitap tam anlamıyla olayların zirvesiydi. O kadar çok olay ve duyguyu içinde barındırıyordu ki, onlarla birlikte nefes nefese bir mücadele vermiş gibiyim. Tamamen dehşet bir kitaptı. İlk kitabın sonunda karşılaştığımız kişiyle tam anlamıyla şoke olmuştuk. Verilen kayıplar, ortaya çıkan gerçekler her yönden tam anlamıyla bir kaos kitabıydı.
Violet, öğrendikleriyle birlikte herkesi kurtarmak isterken bir taraftan da ikinci sınıfın getirisi olarak daha zorlayıcı derslere maruz kalır. Ondan nefret eden ve sevdiği adama ihanet etmesi için onu zorlayan yeni başkan yardımcısıyla da her şey daha da zorlaşır.
Kitap o kadar uzun ki ama asla yetmiyor. Hiçbir şey fazla veya uzatılmış gibi gelmiyor, bu o kadar şaşırtıcı ki... İlk kitapta zoraki gibi olan bazı arkadaş ilişkileri tam anlamıyla olgunlaşma evresinde çok güzel bir ortam oluşmuştu, okumak çok keyifliydi. Xaden ile olan ilişki dinamiğinin zamanla gelişmesi ve en can alıcı noktaya ulaşması çok güzel anlatılmıştı. Belirli ve doğru bir amaçla çabalamaları ve sevgi bağıyla ileri gelen o sürtüşmeleri falan, aşırı tekrar tekrar okunmalıydı. Violet ve Tairn arasındaki tatlı atışmalarla birlikte bağlılıkları her anlamda mükemmeldi. Andarna bu kitapta biraz geri planda kalmıştı ama ortaya çıkan şeyle birlikte durumlar iyice ilginçleşiyor, orası ayrı. Kitapta hedeflerin tekrar tekrar güncellenmek zorunda kalması, yeni müttefiklerle birlikte tehlikenin iyice artması ve tam anlamıyla savaş ve kayıpların yaşandığı çok katmanlı bir kitaptı. Sonu ise beni ve eminim ki herkesi dumura uğrattı, biraz mutluluk haram mı beeee, diye inlediğim bir andı. Üçüncü kitap hemen gelmeli diye ağlama moduma girmişken okumayan herkese şiddetle tavsiye ederim.