···Okunma: 02 Aralık 2024 07:12 Canavar, büyük bir ikilemi bizi başka ikilemlerin de içinde döndüre döndüre irdeliyor. "Sanatçı eserlerinden ayrı düşünülebilir mi?","Yaşamı yanlışlarla dolu bir sanatçı sevilmeye devam edebilir mi?"Dederer bunları sanat başlığında ele almış ama insanın kendi yaşamına dönüyor bir süre sonra oklar.
Yazar, konular ile ilgili sanatçıların hayat hikayelerinden sorgulamalar yapıyor sonra Dederer kendini açıp döküyor, kendiyle yüzleşiyor ve bizi kendimizle yüzleşmeye bırakıyor.
"Canavar" sanatçıların sanatı nasıl değerlendirilmeli?" "Doğru bulamadığımız birini sevmeye devam etmeli miyiz?" "Dehalara her şey mübah mı?"Deha,sanat, özgürlük ilişkisi ve aslında sevginin doğasına iniyor.
Kitap 13 ayrı konuyu 13 ayrı bölümde sanatçıların yaşamı üzerinden inceliyor. Önce birkaç olayla irdelenecek konuya giriş yapıyor. Sanattan yaşama akıyor konular Kapitalizm, ırkçılık, toplumsal cinsiyet,antisemitizm, feminizm,istismar...Ahlak anlayışımız nerede devreye girmeli? Yargı dağıtmak zorunda mıyız? Sevgi mantık dinler mi? Kafamda deli sorular!
@medusa.yayinlari nın iki kitabını okuyup beğenmiştim. Deneme diye bunu düşünme aşamasında idim.( Kitap fiyatları malum, her kitaba el atılmıyor). Ama @nilgunycoskun öyle güzel anlatınca koşup aldım, iyi ki almışım, yılın yıldızlarından oldu. Düşündüm ve öğrendim.