Evli ve iki çocuklu bir Kur’an Kursu öğreticisi olan Fatma hanım, pek çok insan seher vaktinde kalkıp gününü değerlendiren, kendine bir yol çizen ve harita belirleyen insanlara hayran. Ve günün birinde yoğun iş temposuna rağmen seher vakti insanı olmaya karar veriyor. Kendi tecrübelerini birçok örnek ve çalışmayla açıklayıp bizlere seher vakti uyanmanın onlarca faydasını anlatıyor. Peki seher vakti ne zamandır?
Belki çoğunuz duymuştur. "Seher vakti öter bülbüller" diye bir ilahi var. Bülbülün imsak vaktinden önce ötmesi güne ilk adım aslında. Modern insanın gününü sabah yedide başlarken seher vakti insanın günü her mevsimin imsak saatine göre değişiyor. Öyle ki sürekli hareket halinde olan bir canlı için değişen imsak vakti, hayat demek aslında. Zaten yazar Zugunruhe kavramıyla bu hususu çok güzel açıklıyor. Ardından iyi bir uyku için gün içerisinde neler yapıp yapmamamız gerektiğini tek tek belirtiyor. Çünkü seher vakti insanı olmak için en önemli dayanak noktası. Uykundan sonra gelen ilk madde ise tabi ki sabır. Her işin başı sabırdır ama bazı işler sabrın zirvesidir. Modern çağın insanları olarak duygu durumumuzda bu yaşam şekline uygun. Seher vakti insanı olunca doğal olarak duygusal bir dönüşümde yaşayacağız. İşte sabır tamda bu noktada bize işimize yarayacak. Elbette yazarın bizler için motivasyonu için yazdığı detaylar var. Eğer merak ediyorsanız haydi kitabı okumaya.
Fatma Nur Bayır