·448 syf.····Okunma: 02 Aralık 2024 00:00 KİTAP YORUMU(spoiler içerebilir)!
~Acımasız dünya insanları da acımasız yapar~
Yırtıcı kuşlar zamanı Ahmet Ümit'in son kitabı, heyecanla beklediğim bir kitaptı. Başkomiser Nevzat bu kitabında kızının ve karısının katillerini buluyor.Ahmet Ümit'in kitaplarını yıllardır büyük bir heyecan ve merakla okurum.Yazardan okuduğum 10.kitap.Ama diğer kitapları kadar tatmin etmedi beni.Yine de son sürat bir heyecanla okudum fakat katili hemen buldum açıkçası bu da heyecanımı söndürdü.Kitapta katil çok aleni bir şekilde verilmişti.Nevzat'ın kendiyle olan monologları kitabı biraz boğmuş diye düşünüyorum.Çok fazla monolog vardı.Onun dışında yazar günümüz portresini gözler önüne sermiş.Günümüzdeki yolsuzluklar, ahlaksızlıklar, net bir şekilde kitapta görülüyor.Başkomiser Nevzat, komiser Ali ve kriminolog Zeynep'i okumak iyi geldi.Kendimi başkomiser Nevzat evreninde hissettim.Ahmet Ümit kitaplarında en sevdiğim şeylerden biri de bu okurken kendinizi Nevzat gibi hissediyorsunuz ve Nevzat gibi düşünmeye başlıyorsunuz.Olumsuz yanlarına rağmen yine de heyecanla ve severek okudum okuyacaklara tavsiyemdir.