···Okunma: 03 Aralık 2024 19:14 2 cilt tek kitapta toplanmış bir kitap. İmam-ı Gazâlî serimin 4. Kitabı. Yaman Arıkan’ın sade çevirisiyle gerçekten insanın vakit ayırıp sindirerek okuduğunda farklı bir insan olarak hayatına devam edebileceği bir kitap. Dünya ve Ahiret hayatı ile ilgili birçok konu ele alınıyor ve Kuran olsun, Peygamberimiz (s.a.v.) olsun, halifeler, İmamlar ve önemli şairlerin, her konu başlığında alıntılarının olması bu kitabı okurken sadece 1 kitap okumuş olmanın ötesine taşıyor insanı.
Her konu başlığı ile ilgili birçok örnek ve alıntıyla insana yön gösteren bir başyapıt. Günümüz kişisel gelişim kitapları ünlü düşünürlerin alıntılarıyla tüm olaylara nasıl bakış sağlıyorsa Gazali de o yıllarda bol alıntı ve örneklerle bu kitabı bir araya getirmiş. Gerçekten çok keyif alarak, bir nebze olsun ilim kapmaya çalışarak, kendi davranışlarımdan izler bularak okuduğum bir kitap. Okumakla bitmedi ve başucu kitabı olarak, altını çizdiğim yerlerin de özellikle tekrar tekrar bakılacağı bir kitap oldu benim için. İnsanoğlu zihni de kendisi de nankörlüğe müsaittir. O yüzden bazı kitaplar bir kere okuyup kenara bırakılmaya asla müsait değildir. Bu kitap da bahsettiğim duruma uyan en önemli başyapıtlardan birisidir.