2024 14. kitabı
Toplumu acımasızca bozan zihniyet veya anlayış nerededir, kimdedir? Biz kimiz ve kimin dünyasında yaşıyoruz? Ruhen muhacir olmamızın sebebini hangi mantıkta arıyacağız? Kirlenen ruhları ne ile temizleyeceğiz? Ve, sürenler ne hakla sürüyor, sürülenler hangi suçla sürülüyor? Benim için gerçekten etkileyici bir kitaptı. Kitabın çoğu bölümü yazarın kendi hayatından kesitler içeriyor diye düşünüyorum. Bir çok karakter var. 80 yıllarında üniversitede okuyan gencin hikayesi. Horasan'dan gelip şehirde okumaya çalışan bir genç. Ancak parasızlık onun her türlü yola girmesine neden oluyor. Çatışmaların, kavgaların, ölümlerin bolca olduğu o dönemlerde okumaya çalışan bir genç ve onu kendi yanlarına çekmek için uğraşan diğerleri. Konu olarak çok da yabancı değiliz az çok fikir sahibiyiz. Yazarın anlatımı da gayet akıcı. Kitabın sonunda gerçekten de tutkuların nasıl keder olduğunu yaşayarak görüyorsunuz. Şiirsel anlatımı ve güçlü bir dile hakim olduğunu fazlasıyla hissettiriyor kıymetli yazar Nurullah genç. Yalın anlatımı, akıcı üslubu ve kendine has tarzıyla tutkular nasıl kederleniyor, okuyun derim.
Tutkular Keder OlduNurullah Genç · Timaş Yayınları · 2024652 okunma