Hasılı Söz
2024 107. kitabı
Bir konuyu anlattıktan sonra hâsılı, deyip noktalı virgül koyarız ya işte Erhan Beyde her değindiği konuya hâsılı diyerek bizleri düşünmeye davet ediyor. Kader deriz mesela; aktif arayış mı, pasif bekleyiş mi? Zaman deriz mesala; dün mü, bugün mü, yarın mı? Daha pek çok şey diyoruz. Sevgi hakkında, evlilik hakkında ve ihanet hakkında çay saatlerinde konuşuyoruz. İşte böyle bir sadelikle ilerliyor kitap. Yazarın bize anlattığı, bizim düşünüp gerçektende öyle dediğimiz detaylar. Ya da hayatın sorumluluğu ve peşinde koştuklarımız bizi ne kadar yansıtıyor, sorusu gibi. Soru üstüne soru! Hayat bir sorular kümesi ve hangi kümeyi seçeceğimiz bizim elimizde. Hâsılı; Biz sevmekle yükümlüyüz, Kavuşmak mı? Onu Allah bilir, diyor eserin sahibi. Bende hâsılı, diyorum. Kiminle karşılaştığını bilmezsin, Hızır'da olur, Musa'da. Ama kitabı okuyan ikisi de tanır. Biraz şiirsel bir yorum olduğunun farkındayım. Lakin yazarın şiirsel anlatımı ve hayata karşı samimi duruşu okuyanlara da yansıyor İşte. Sizde bu şiirsellik ile buluşmak istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Erhan KeklikErhan Keklik
HasılıErhan Keklik · Nesil Yayınları · 2023192 okunma