Hasılı

Eylül 2023
Nesil Yayınları

·128 syf.·
2026 15. kitabı
Kısacası, sözün özü anlamına gelen bu güzelim kitap incecik ama sanki sizinle saatlerce sohbet ediyor hissi bırakıyor. Sevdiğiniz bir dostunuzla konuştuğunuz anları düşünün. Tam da öyle bir anda gibisiniz.. Düşünceden duyguya, sorgulamadan hayata geçiş yaptığım, ilginç bulduğum bakış açılarına rastladığım keyifli bir kitaptı benim için. Çok fazla bu tarz kitaplar oluyorsanız sıkıcı gelebilir. Romanlar arasında bunaldığınızda yer verilebilecek tadı damağımda kalan naif ve akıcı bir kitap olduğunu düşünüyorum. . Bu kitabı uzun uzun anlatmak yerine alıntılara yer vermek daha anlamlı geldi bana, onlar size anlatsın kitabı. Dilerim şans verirsiniz.
2024 8. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2024 12:39
Hâsılı genellikle bir düşünceyi açıklamak için kullanılan "Sözün özü", "Kısacası" gibi manalara da gelen bir kelimedir. Zaten halk arasında da yaygın bir şekilde kullanılır. O nedenle kelimeyi duymaya ve kullanmaya aşinayızdır. Fakat bir kitapta ana kelime olarak karşıma çıkacağı ve bu kelimenin etrafında anlatımın şekilleneceği aklıma gelmezdi. Yazarımız bu konuda oldukça başarılıydı. Tabi ki ona bu fikri veren arkadaşına da teşekkür etmek lazım. "Hâsılı ismiyle bir program yapmalısın." demese belki de "Hâsılı" kelimesi ile örülen bu proje de doğmazdı. Yazarımız yazdığı metinlerin videosunu çekmeye başladıktan sonra proje derinlik kazandı. Ve kelime âdeta kendisiyle bütünleşti. Bugünde okuduğumuz bir kitap haline dönüştü. Aslında kitap demek az kalır. Çünkü içerisinde barındırdığı cümleler hayatın özeti niteliğindeydi. Farklı başlıklardan oluşması, benliğimize faydalı olmasını kuvvetlendirmişti. Bazı cümleler duygularımıza ve düşüncelerimize tercüman oluyordu. Kelimelerin gücünü bize bir kez daha göstermiş oldu. Anlatımı nasır bağlamış zihinlerimize âdeta bir ışıktı. Kalemiyle mutlaka tanışmalısınız.
·128 syf.·
2024 18. kitabı
Hâsılı. Kısaca söylemek gerekirse, adını verdiği ilk kitabı ile tanıştık yazarımız Erhan KeklikErhan Keklik ile. Adı, kapağı ve uygulamada gördüğüm alıntıları ile dikkatimi çekmeyi başaran eserle ilgili çok üzülerek güzel şeyler yazamayacağım. Tek kelime ile özetle derseniz “Beni boğdu boğdu duvara attı.” Normalde en sevdiğim, okumaktan çok keyif aldığım tür olan “deneme” den soğudum diyebilirim. Tekrar eden cümleler, faydasız ve anlamsız duygusal ifadeler, hayatıyla ilgili gereksiz detaylar bana oldukça itici geldi. Artı, muhafazakar kesime yaranmaya çalışır tarzda hemen her paragrafta baskın olan dini betimlemeler de tuzu biberi. 22 ana başlıklı anlatımın hemen hepsinde bir öncekinden esintiler var ve çok sıkıcı. Sen zaten totali 126 sayfa bir kitapsın, resmen kendi içinde dönmüş durmuş sayfalar. Hasılı, zaman kaybı.
2023 28. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2023 14:02
Erhan Keklik’i uzun bir süredir sosyal medyadan takip ediyorum. Okuduğu şiirlerle, kitap alıntılarıyla, paylaştığı videolarda ettiği sohbetlerle sesine vurgularına hayran olduğum bir karakter. İlk kitabını çıkartması ve kitabın her videosunda hemen hemen Hasılı demesiyle kitabına Hasılı adını vermesi benim çok naif bulduğum bir olaydı. Deprem bölgesine gittiğinde ateşin duman kokusunu çok sevdiğini fakat o bölgede dumana karışan acı kokuyu tasvir edişi kalbime daha çok dokundu diyebilirim. Kitabından bahsedecek olursam, satırları kendi sesiyle okuyabileceğiniz çok samimi sohbetvari bir kitap olmuş. Hemen hemen her bölümde ayet paylaşması benim için kitabı daha da değerli kılıyor. Dinine bağlı olması, eşinin tesettürlü oluşu, ve bir çok şeyi samimi geliyor bana şahsım adına. Kitabın bir bölümü “Umreye Giden Yol” 17 yaşlarında yazdığı bir kompozisyonmuş. Efendimizi o yaşlarda böylesine hissederek anlatması beni çok etkiledi. Ve 17 yaşında yazdığı bir yazıya ilk kitabında yer vermesi yine karakterindeki naifliği ortaya koyuyor. Taze yazarların gün geçtikçe paylaşımları meditasyon, verimlilik farkındalık adı altında saçma sapan sapmalarına şahit olduk. Fesleğen kitabının kapağındaki kızın tesettürsüzleşmesi gibi. Kimden bahsettiğimi tahmin etmişsinizdir. Ve bu cümlelerim size Sayın Erhan Keklik, İnşaAllah yürüdüğünüz yoldaki taşlara takılmadan devam edersiniz. Bir pergel gibi ayağınızın biri sabit islam üzerine olur ve diğeriyle güzel işler başarırsınız. Başarılarınızın hayırlı şekilde devamını diliyorum. Rabbim size hayırlı kapılar açsın Amin 10/10
2023 61. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2023 00:00
Kitap, deneme türünde ve yirmi ayrı konu başlığından oluşuyor. Bu başlıkların alt metinleri ile hâsılı yani işin özü anlatılıyor. Önceliklle Erhan bey, önsöz bölümünde kitabın adı olan hâsılının ne
Deneme, İnceleme, Edebiyat
2023 266. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2023 00:00
Denemeler ... Farklı konularda özgürce yazılabilecek bir alan ... Bugüne kadar farklı yazarın kaleminden onlarca #deneme kitabı okudum. Kimi beni kitaptan soğuttu, kiminde kendimi gördüm, kimi
Hasılı Söz
2024 107. kitabı
Bir konuyu anlattıktan sonra hâsılı, deyip noktalı virgül koyarız ya işte Erhan Beyde her değindiği konuya hâsılı diyerek bizleri düşünmeye davet ediyor. Kader deriz mesela; aktif arayış mı, pasif bekleyiş mi? Zaman deriz mesala; dün mü, bugün mü, yarın mı? Daha pek çok şey diyoruz. Sevgi hakkında, evlilik hakkında ve ihanet hakkında çay saatlerinde konuşuyoruz. İşte böyle bir sadelikle ilerliyor kitap. Yazarın bize anlattığı, bizim düşünüp gerçektende öyle dediğimiz detaylar. Ya da hayatın sorumluluğu ve peşinde koştuklarımız bizi ne kadar yansıtıyor, sorusu gibi. Soru üstüne soru! Hayat bir sorular kümesi ve hangi kümeyi seçeceğimiz bizim elimizde. Hâsılı; Biz sevmekle yükümlüyüz, Kavuşmak mı? Onu Allah bilir, diyor eserin sahibi. Bende hâsılı, diyorum. Kiminle karşılaştığını bilmezsin, Hızır'da olur, Musa'da. Ama kitabı okuyan ikisi de tanır. Biraz şiirsel bir yorum olduğunun farkındayım. Lakin yazarın şiirsel anlatımı ve hayata karşı samimi duruşu okuyanlara da yansıyor İşte. Sizde bu şiirsellik ile buluşmak istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Erhan KeklikErhan Keklik
Hâsılı
2025 8. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 18:05
“ İnsanı insan yapan seçimleridir “ bende bu kitabı okuyarak kendime çok güzel şeyler kattığımı düşünüyorum .Yazarımız o kadar güzel konulara değinmiş ki keyifle okumaktan ziyade huzurla sükunetle okudum , bir çok sayfasında bir çok yerin altını çizmekten kendimi alamadım. Hâsılı okuyun efendim pişman olmazsınız
Duygu ve Düşünce
2023 37. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2023 16:43
Kısaca söylemek gerekirse… diye başlıyor yazarımız kitabına… iyi ki yazmış diyorum bir okuyucu olarak.. Yaşantımıza dair bir çok önemli konulara vurgu yapmış.. Hani okuyunca kendinizden bişeyler illa ki bulacaksınız. Kaçırdığımız ne çok şey varmış dedirtiyor. Farkında değiliz.. Özlü sözlerle adeta düşüncelerimizi yeniden canlandırıyor. Deneme tarzında ve birazda anılarından paylaşarak yazmış kitabı.. Şiirlerle süslemiş ara ara.. Hayata geniş bir perspektiften bakmanızı sağlayan, çayınız alıp köşenizde keyifle okuyacağınız bir kitap.. Keyıfle okumanız dileğiyle..
2024 29. kitabı
Hasılı… Zamansız zamanlarda , Kalabalıklar içinde yalnızken,

Erhan KeklikYazar · 0 kitap
İstanbul Fatih’te doğdu. İlk ve Orta okulu Çapa Gazi ilköğretim okulunda bitirdi. Liseyi Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nde okuduktan sonra Fırat Üniversitesi Radyo, Sinema, Televizyon bölümünü kazandı. Stajını Almanya’da yaptı ve 2014 yılında mezun oldu. İki yıl İhlas Haber Ajansında ve 2 yıl da 24 TV’de çalıştıktan sonra kamu personeli oldu. Halen kamu kuruluşundaki görevine devam eden Keklik’in Hasılı ve Kafamda Sesler Var isimli iki kitabı var. Sosyal medyada içerik üretimine devam ediyor. Evli ve 1 çocuk babası.