2017 15. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2017 00:00
Genç yetişkin türüne dahil olup daha çok "genç" kısma yönelik bir serinin ilk kitabı. Kitabın akıcılığının aksine cazibesi pek yüksek sayılmaz. Evet kısa bir zamanda bitiyor ama elimde okunacak başka şeyler olan biri için muhtemelen ikinci kitapı alıp derhal okumak bir alternatif bile sayılmaz. Benim gibi serinin tamamını tek seferde alanlar içinse çerezlik olması çok muhtemel bir seri. Üçüncü kitaba başladıktan hemen sonra başlayan sınav haftası dolayısıyla kitabı bırakıp, sınav haftası bitiminde başka bir kitabın büyüsüne kapılmış olmam biraz suçluluk duygusu yaratsa da serinin devamını yakın bir zamanda okumak niyetinde değilim. Birazcık konudan bahsedersek, birkaç cümle ile şöyle özetlenebilir; Ruby adlı baş karakter sahip olduğu yetenek yüzünden kendisi gibi olan çocuklarla birlikte gözetim kamplarında tutuluyor ve bilgisi dışında gelişen bir takım entrikalar sayesinde kamptan çıkarılıyor. Ve zincirleme bir kaçış başlamış oluyor. Ruby'i kaçıranlar hali hazırda birilerinden kaçıyorlar ve Ruby de onlardan kaçıp, başka birilerinden kaçmakta olan minik bir kaçak ekibe dahil oluyor.Ki bu süreç bolca yalan ve entrika içeriyor ki bazı anlarda bayıcı olabiliyor. Ben şahsen ikinci kitabı okumamış olsaydım buraya Ruby'e olan kinimi bırakabilirdim fakat ilk kitapta yaptığı devasa aptallığı telafi ettiği (her ne kadar kendi isteğiyle olmasa da, kendisi telafi etmek değil bu saçmalığı sürdürmek niyetindeydi çünkü!) için çok fazla abartmayacağım. Lakin şunu bilseniz iyi olur; Ruby aptallık yapmaya ve bizi kendinden nefret ettirmeye aşık bir karakter, o yüzden üçüncü ve dördüncü kitaplarda kendine çeki düzen verme ihtimaline olan inancım pek de kuvvetli değil. Seriyi bitirdiğim zaman bir seri yorumu girmeyi planlıyorum ki bu muhtemelen yaz dönemine tekabül ediyor. Başka bir kitapta görüşmek üzere.
Karanlık ZihinlerAlexandra Bracken · Parodi Yayınları · 20214,030 okunma