Puan vermedi·216 syf.····Okunma: 06 Aralık 2024 18:48 NEREDE YANLIŞ YAPTIK?
1. Bizler her şeyi başımızdaki insanlardan bekledik,
Kurtancı devlet, kurtarıcı kişi, kurtarıcı fikirler ve kurtarıcı kurumların peşinde asırlarımızı feda ettik,
Kurtarmaya talip olmadık, talip olanları alaşağı ettik.
2. Kendimize ait, doğrularla çelişmeyen gelenek, görenek ve kültür değerlerimizi korumadık.
Yenilik diye sunulan her şeyi hiçbir elemeye tabi tutmaksızın kabullendik.
3. Haklarımızın ve özgürlüklerimizin çiğnendiği zamanlarda,
farklı kesimlerle birlikte hareket edip,
bu uğurda gerekli tepkiyi gösteremedik ama statlarda,
konserlerde takımımız ve sevdiğimiz insanlar için enerjimizi son damlasına kadar kullandık.
4. Susmamız gerekirken gazel okuduk, konuşmamız gerekirken sessizlik iklimindeydik,
Bunu doğru yapanlara karşı ilk dedikoduyu yapan bizdik.
5. İnsanlığının akıbetini belirleyen genel meselelerle uğraşmayı bırakıp, özel hadiselere kafa yoran "bananeci" bir toplum olduk...
6. Taklitçi zihniyetten kurtulup tahkik mertebesine ulaşamadık.
7. Faaliyetlerimizi legal yollardan yapmak yerine, illegal yollara saptık,
Bize anlatılan bilginin doğruluğunu hiç araştırmadan tasdik ettik.
8. Camilerimiz bile dedikodu yapıp,
icraat yapmayan insanlarla dolup taştı. Papağanlar gibi konuşup Ağustos Böceği gibi tembel tembel dolanıp durduk.
9. Aslına uygun dernekler, sendikalar, cemiyetler, vakıflar kurarak hareket alanımızı toplumun her kademesine yayamadık.
10. Birlik ve beraberlik hasletlerimizi, inanç sistemimizin çok dışında fındık kabuğunu bile doldurmayacak kadar bir fayda sağlamayan yerlerde tatmin ettik.
11. Kadını küçümsedik,
Kadının hayattaki rolünü daraltıp, sınırlandırdık,
Gebe kalmak, doğum yapmak, bebek emzirmek, ev işleri yapmak, zorunluluklarının altında onları ezdik...
12. İstişareyi terk ettik,
İşlerimize, yaşantımıza dini hakim kılamadık. Ortaya çıkan problemlere çözüm önerileri üretemedik. İçtihat yapabilecek insanlar yetiştirmedik,
Yetişenleri ise sapıklıkla suçladık.
13. Sosyal medyayı çok geç keşfettik,
fakat hala reel anlamda gündem belirleyebilecek duruma gelemedik,
Aynı noktaya sistemli ve seri atışlar yapmak yerine benim hesabım egosuna kapıldık...