2024 7. kitabı
Jane Austen-Emma #Kitapyorumu **** "Gerçi shakespeare, 'gerçek aşkın yolu hiçbir zaman pürüzsüz değildir' demiş" **** Selamm...Kitapla beraber 2020 yapımı filminden de bahsetmek istiyorum çünkü kitabı okumaya karar verişim pekte başarılı bulmadığım filmi sayesinde oldu. Dönemsel bir film arayışı içerisindeyken Jane Austen'in kitabından uyarlama olduğunu görünce bir şans vermek istedim. Filmin hikayeyi güzelce aktarmak yerine göze hitap eden estetik çekimler yapma kaygısı öne geçmiş gibiydi. Filmi yine de sevdiğimi söyleyebilirim bir şans verebilirsiniz. Ama hikayenin güzel anlatılmayıp eksik olduğu hissini veriyordu bu da kitaba merakımı arttırdı ve alıp okumaya başladım. Kitap Austen'in akıcı ve samimi anlatımıyla hemen aktı zaten ve bir oturuşta bitirdim. Yazarın diğer kitaplarından da aşina olduğumuz dik başlı kadın profili ve evlilik konusu burada da var. Kitabın başrolü evliliğe karşı olan Emma Woodhouse...evliliğe karşı olmasına rağmen oldukça çöpçatan...Kafasında eleştirdiği kişilerin akıllarına girerek onları birbirine aşık etmeye çalışıyor. Ve onun yanlış tutumlarını devamlı uyaran Emma ve babasının aile dostları ve aynı zamanda komşuları Mr.Knightley... Kitap yanlış anlaşılmalar ve entrikalarla ilerliyor. Oldukça sürükleyici bir kitaptı.Jane Austen kitaplarının beğeniyorsanız mutlaka buna da bir fırsat vermelisiniz. Ve Mr.Knightley bir Mr.Darcy kadar olmasa da bu kitapta okumaktan epey keyif aldığım bir karakter oldu. Not:Kitabın birde bbc yapımı bir mini dizisi var başarılı bir uyarlama olduğu söyleniyor benim izleme listemde.Siz de bu kitabı sevdiyseniz bir bakabilirsiniz
EmmaJane Austen · Can Yayınları · 201814,2bin okunma