İlk 50-60 sayfa anlamsız, bir olay akışı yok ve her şey havada kalıyor gibiydi. Sonlara doğru daha iyi ilerlediği söylenebilir.
Gatsby, yoksulluk içinde büyümüş, ailevi sorunları olan bir genç iken karşısına çıkan fırsatları değerlendirerek hızla yükselen biri. En sorunlu zamanlarında tanıştığı Daisy de bu yükseliş döneminde ulaşmaya çalıştığı hedefi. Yoksul bir adamken aşık olduğu bu kadına zenginliğini gösterebilmek için büyük bir malikane alıp orada ihtişamlı partiler vermeye başlıyor. Bu partilerin temel amacı Daisy ile iletişim kurabilmek. Sonunda Daisy ile iletişime geçiyor ama onun çoktan evlenmiş hatta çocuk sahibi olduğunu öğreniyor. Buna rağmen kocasına aşık olmadığına kendini inandırarak Daisy ile yasak aşk yaşamaya başlıyor, eşi bu durumu öğreniyor, Daisy Gatsby'ye kocasına da aşık olduğunu söylüyor ve olayların sonunda ilişkileri bitiyor. Daha sonra bir olaya karışıyorlar, hayatını adadığı kadın suçu ona yıkıyor ve Gatsby ölüyor.
Daisy'nin aşkı onu yıllarca hayatta tutan şeydi aynı zamanda hayatına son veren kişi de o oldu. Kitabın sonunda hayatımızın sadece bize ait olduğunu ve merkezinde hiçkimseye yer olmadığını tekrardan anlayabiliyoruz.
Genel olarak okunabilir bir kitaptı.