Puan vermedi·533 syf.····Okunma: 08 Aralık 2024 16:17 Merhaba sevgili 1K okurları,bugün yine çok beğendiğim hiç sonu gelsin istemediğim bir kitabın daha sonuna gelmiş ve incelemeyi kitabın etkisi altında bir ben olarak yazıyorum.Kitap başlığında bulunan Kinyas ve Kayra adlı iki karakterin hayatlarını,tercihlerini,işledikleri kötülükleri,cinayetleri,tecavüzleri,ihanetleri,pişmanlıkları ve karakterlerin hayatına dair daha birçok detayın anlatıldığı, Kinyas ve Kayra'nin yanı sıra yaşam tarzına hayli şaşıracağınız Alp karakteri,hayatı sadece dinledikleriyle ve ona anlatıldığı kadar bilen ve ölürken bile kendisine öbür tarafı anlatmalarını isteyen bilmezse oralarda yabancılık çekeceğini düşünen,hayatı sadece dinlediklerinden ibaret olan Mümtaz Baba ve daha on yedi yaşında hayatın çirkin yüzüyle karşı karşıya gelen güzeller güzeli Anita gibi daha birçok etkileyici karakterin de içinde yer aldığı etkisinden uzun süre çıkamayacağınız çok güzel bir kitap. Günday'ın Kinyas ve Kayra ile bir araya geldiği okuyucusuna kitaptan göz kırpıp bende burdayım detayı,size kitabın içinde bir tanıdığınızla karşılaşmışsınız gibi bir his uyandıracak;)
Kinyas ve Kayra...
Yazarin ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılı,sizi içine çeken merakınızı diri tutacak sürekleyici bir yapıt.
Kitapta argo, küfür, seks,karakterlerin melankolik ve depresif hayat tarzları,içki,kumar ve uyuşturucu gibi detayları çok fazla kullanan Hakan Günday kitaplarının;her yaşta okuyucuya hitap etmediği düşüncesindeyim.Kitapları alıp okuyacak okuyucuların bunları dikkate almasını tavsiye ederim.
Kitaptan çok fazla alıntı paylaştım incelememi ise en sevdiğim alıntıyla bitirmek istiyorum:)incelemeyi okuyacaklara şimdiden iyi okumalar dilerim
HAYAT=ZEVK-ACI
Sonuç pozitifse yaşamışsındır hayatı.Negatifse ölmüşsündür doğduğun gün.Tabi bir de sıfır ihtimali var.Bu durumda ise zamanın yetmemiştir hayatı anlamaya.Erken ayrılmışsındır partiden, göremeden sonunu...