2017 8. kitabı
Rahmetli gariban Şaban, Prensin koruyucusu, çılgın Müberra Abla, koca ajansın sahibi kedi; Şeytan Bey, Tunçay bey bakın uyarıyorum tuncay değil Tunçay :), çatlak Fezai Aydıntürk, diğer kitaplarda da kendilerinden bahsettiren sağlam tayfa; Tahtakafa-Kız Tefik-Amcabey, kocası uğruna Musa’nın hayatını harcamakla kalmayıp her kemiğinin kırılması gibi bir hediye bırakarak hayatından çıkmış, geçmişe ve kocasına takılı kaldığının farkında olmayan, kitabı okuyanlara sodyum pentatol’ü yani gerçeklik serumunu öğreten Durnev hanım, sonradan olaya dahil olan Prens Charles, Sanem ahh Sanem menekşe gözlü Sanem ve tabi ki bunca kargaşanın arasında hayatı temkinli ve absürt bir şekilde ellerinden kaymaya başlayan, su niyetine birbiri ardına devirdiği biralarla ayakta kalmaya çalışan Musa... İlk okuduğum Alper Canıgüz romanı Gizli Ajans ve iddia ediyorum sadece Musa’nın Sanemi gördükten sonra hissettiklerinin yazılı olduğu sayfalar için dahi okunur :) Alper Kamu hayranı biri için bile -bkz: ben- favori Alper Canıgüz romanıdır, içerisinde Kaan Sezyumu barındırıp, Teslayı hayata getirip Küçük Prensin gülüne duyduğu aşk bizzat Musaya yaşatan romandır. Sadece bir günde akıp gitmiştir kitap, birde bir finali vardır ki güldürdüğü her saniyenin intikamını almak için yazılmış gibidir ; “Ve ben artık mutsuz bir adamım.” diye başlar her kelimesi boğazınızı düğümlemeye yetecek etkidedir, ama en acısı yaşananların muallakta kalması Musa’nın olmayan bir durumun ortasında olmayacak biçimde yıkılmış olabilme ihtimalidir, çok uzattım yine de hak ettiğinin onda birini yazamadım bu kitabın. Kısacası kısa sürede okuyunuz, hak veriniz efenim ^.^
GizliajansAlper Canıgüz · İletişim Yayınları · 20136bin okunma