2024 39. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 13:04
Maymunlar Gezegeni / Kitap Yorumu Çok çok çok beğendiğim o kitabın yorumu ile geldim.. Ithaki Yayınlarının Bilim Kurgu Klasiklerine bayılan ve birçok kitabını almış biri olarak bu kitabı ayrı bir yere koymak isterim. Belki okuyan bir kesim benim abarttigimi düşünebilir ama ben okurken çok zevk aldım. Kitap beni sürükledi ve bir yandan kitabın sonuna ulaşmak istersen bir yandan da hiç bitsin istemedim. Kitabımız gelecekte geçiyor. İnsanlık artık yıldızlar arası yolculuk yapabilecek teknolojiye ulaşmış. Keşfe çıkmış bir grup bilim insanı dünyaya çok benzeyen bir gezegen keşfeder. Gezegeni keşfe çıktıklarında şok edici gerçeklerle yüzleşirler. Gezegende yaşayan insanlar vardır fakat bu insanlar oldukça ilkel, zekadan yoksun, çıplak gezen, hayvanlardır. Tek şok edici gerçek bu da değildir. Gezegeni yöneten akıl sahibi canlılar ise maymunlardır. Keşif grubunun bir anda kendini yaşam mücadelesinin içinde bulması, kendilerine yapılan hayvan muamelesi içerisinde kendilerini anlatma çabaları, statü kazanmak için akıl sağlıklarını ve bilgi birikimlerini korumaya calışmaları oldukça ilgimi çekti. Tam bir distopya. Düşündürücü. Çünkü Maymunlar Gezegeninin tarihi de kan dondurucu diyebilirim. Maymunlar Cehennemi'ni izleyenler beni daha iyi anlayacaktır. Kitabı okumak isteyenler de olacağı için çok fazla spoiler vermek istemiyorum. Fakat kitabın sonu ağzımı açık bıraktı diyebilirim. Kitabı bitirince de biraz düşündüm. Bu düşünme sonucunda da korktuğumu farkettim. Uzun zamandır böylesine etkilendiğim bir kitap olmamıştır. Bu sebeple mutluyum. Okuyacak olanlara Gönül rahatlığıyla önerimdir. Şimdiden iyi okumalar dilerim.
2024 Okuma Raporları
Maymunlar GezegeniPierre Boulle · İthaki Yayınları · 20186,7bin okunma