Değerli Bir İlerleme …
[ Hecaton ] : “Ne kadar ilerlediğimi mi soruyorsun?” demiş. “Kendimle dost olmaya başladım.” Değerli bir ilerleme. O halde hiçbir zaman yalnız kalmayacak. Bil ki, böyle biri artık herkese dost olmuş demektir.
Sayfa 44 - JAGUAR KİTAP, 7. Baskı, 2024, Latince Aslından Çeviren: Türkân Uzel
Gnosei Seauton
İçimizdeki bir ilerleme dışımızdaki ilerlemeden çok daha üstündür değil mi? Üstelik bakışlara da kapalı bir alan olduğu için tehlikesi de azdır, yorgunluğu da, getirileri de daha süreklidir. ( #268581872 )
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: [Tanrı] : “……… İnsanlar her şeyi onlar İçin yapmamı isterler ama bilmedikleri, gücün kendilerinde olduğudur. Mucize görmek istiyor musun? Mucize sen ol. ( #252206519 )” .
Gnosei Seauton
Kendinle Dost Olmak gibi bir sonucun yaratılmasında eylemlerimizin gerisindeki düşünüş ahlakı önemlidir: “Kant’a göre bir davranışı ahlaki açıdan doğru kabul etmek için, ona yol açan anlayışa bakmak gerekir, eylemin vardığı sonuçlara değil. Bu yüzden Kant’ın ahlak görüşüne düşünüş ahlakı da denmektedir.” ( #207506967 ) Diye düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Kendinle Dost olmak şuna bağlı epey: “(….) ahlaksal denebilecek davranış kendi eğilimlerine karşı koyabilmeyi de gerektirir.” ( #207506328 ) Diye düşünüyor, inanıyorum.
Gnosei Seauton
Bence de değerli bir ilerleme hatta olağanüstü bir değer kendinle dost olmak ve dost kalmak… 👍 👍👍 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #221324709 .
Gnosei Seauton
Kendinle dost olmanın zıddı nedir? “Kendine yabancılaşmak”, “kendine uzaklaşmak”, “kendine küsmek”, “kendinden ayrı düşmek” vs geldi aklıma… Allah (C.C.) kendimizle (bu anlamda) dost eylesin…