2024 97. kitabı
Farklı kültürlerden kitaplar keşfetmeyi seviyorum. Bu kitap da Fransız bir yazarın kaleminden çevirilmiş ve Kanada edebiyatından psikolojik bir polisiye kurgusu. Sayfa sayısı az olduğu için okuması kolay ama okuduklarınızın sizi sarsacağından eminim. Sevgisiz bir ailede büyüyen ve annesi ile ilişkileri çok kötü olan bir kızın adım adım başka kollara sürüklenmesini okumak benim için oldukça zor oldu açıkçası… Her şey Saygın bir viyolonist olan Jean St-Arnaud, öğretmenlik yapmak için yıllar sonra yeniden Montréal’e dönmesiyle başlar. Onu arabasının kurşunlanması sonucu yaralı halde hastaneye kaldırırlar ama durumu kritiktir. Akıllardaki soru: Bir öğretmeni kim neden öldürmek ister? Bunun cevabını kitaptaki geriye dönüşlerle öğreniyoruz. Jean St-Arnaud olayını çözmek için zeki bir dedektif olan Maréchal ve yardımcısı Serge titiz bir soruşturma yürütmektir. Soruşturma sonucu Faustine Favrau isimli genç bir kadına ulaşmışlardır. Bu genç kadının öğretmenle nerden tanıştığını ve olayla ilgisi olup olmadığını öğrenmek isterken geçmişin tozlu sayfalarındaki sırlar biri bir ortaya dökülür… Müzikle örülü sayfaları okurken notaların arasında klasik müzikle hayli haşır neşir olduğunuz bir hikayeydi. Bunun dışında kitapta bazı kısımlarda argo kelimeler ve +18 kısımlar olduğunu da belirtmek isterim.
GamlarChristine Daffe · Ayrıkotu Yayınları · 202412 okunma