Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 13 Aralık 2024 19:46 "En ileri giden ok, en geri çekilen yaydan çıkar. "
Kitapta, Çinli akademisyen R. Wilhelm 'in 1921 'de yayınlanmış Çin Masalları adlı eserindeki 74 masal arasından seçilen 35 adet masal yer alıyor.
Çin kapalı bir toplum; adet, kültür ve törelerinde dış ülke ve topluluklarla çok fazla etkileşime girmemiş. Çok uzun yüzyıllar boyunca hemen hemen aynı topraklar üzerinde yer almış dünyanın en eski uygarlıklarından birisi.
Bir toplumu anlamak, deger yargılarını öğrenmek için başvurulacak ilk kaynak masallardır. Masallar sadece çocuklar için değil , büyükler içinde erdemli ve dürüst hır yaşam için öğütler veren kaynaklardir. Masallar yazının icadından önce sözlü tarihin nesilden nesile aktarılmasının bir ürünüdür.
Çin masallarinda diğer Asya ülkelerinden farklı olarak kişinin gelişimine odaklanan felsefi bir boyutu var. Bunun yanında periler , hayaletler, canavarlar, cinler, doğa ve insanın bilinmezleri de yer alıyor masallarda.
Sizi yormayan, yoğun ve ağır etki bırakan bir kitap okuduktan sonra okunabilecek güzel bir kitaptı. Farkli kültürleri sevenler için tavsiye ederim