2024 43. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 19:46
"En ileri giden ok, en geri çekilen yaydan çıkar.  " Kitapta, Çinli akademisyen R. Wilhelm 'in 1921 'de yayınlanmış Çin  Masalları  adlı eserindeki 74 masal arasından seçilen 35 adet masal yer alıyor.  Çin kapalı bir toplum;  adet, kültür ve törelerinde dış ülke ve topluluklarla çok fazla etkileşime  girmemiş. Çok uzun yüzyıllar  boyunca hemen hemen aynı topraklar üzerinde yer almış dünyanın en eski uygarlıklarından birisi. Bir toplumu anlamak, deger yargılarını öğrenmek için başvurulacak ilk kaynak masallardır.  Masallar  sadece çocuklar için değil , büyükler içinde  erdemli ve dürüst hır yaşam için öğütler veren kaynaklardir.  Masallar yazının icadından önce sözlü tarihin nesilden nesile aktarılmasının  bir ürünüdür. Çin  masallarinda diğer Asya ülkelerinden farklı  olarak kişinin gelişimine odaklanan felsefi bir boyutu var. Bunun yanında periler , hayaletler, canavarlar, cinler, doğa ve insanın bilinmezleri de  yer alıyor masallarda. Sizi yormayan,  yoğun ve ağır etki bırakan bir kitap okuduktan sonra okunabilecek güzel bir kitaptı. Farkli kültürleri sevenler için tavsiye ederim
Edebiyat & Roman
Çin MasallarıRichard Wilhelm · Kara Karga Yayınları · 2019257 okunma