Çin Masalları

Orijinal Adı:
Chinesishe Marchen 1914

2023 110. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 13:38
Fransa, Hindistan derken şimdi de Çan Masallarını okudum. Geneli güzeldi, beğendim de ama daha çok ejderha, biraz da mitimsi temalar vardı sanki. Yine de Hint Masallarından daha akıcı geldi bana. Okuduğum 3 masalı sıralarsam (çünkü diğer ülke masallarını okumadım daha): Fransa>Çin>Hindistan derim :)
Çin MasallarıRichard Wilhelm · Kara Karga Yayınları · 2019257 okunma
Hiç akıcı değil, ayrıca masallarda genelde sonunda bir öğüt, bir ders verir bu kitapta hikayelerin sonu çat diye bitiyor.. Ne oldu, niye şimdi bu böyle bitti diyorsunuz.. Gerçekten bitirmek için çok çaba sarfettim fakat bitiremedim, benim masal anlayışıma çok kıt bir kitap olmuş. Yayınevi bu masalları daha özgün süslü püslü hale getirebilirdi, çok eksik yarım yamalak bir kitap. Kitap kapağına aldanıp alan çok kişi vardır eminim ama aldanmayın..
Çin Masalları Derlemesi
2024 5. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 23:32
Nesilden nesile, çinli çocukların hayallerini süslemiş masalları okumak, Çin kültürünü daha iyi anlamanın çok sevimli bir yoluydu benim için. Kitap boyunca gerektiğinde ek açıklamalarda bulunulmuş olması masalları daha anlaşılır kılıyor.
2020 7. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2020 20:57
Acayip derece sıkıldım bir kitabı yarım bırakmayı hiç sevmediğim için zorla bitirdim. Tavsiye üzerine almıştım ama gerçekten çok sıkıldım mitolojilerine saygı duyuyorum ama mitoloji sevmeyen okumasın
Kültür-Sanat
Made in P.R.C
2023 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2023 17:33
2023 yılında ilk okuduğum kitap Çin Masalları oldu.4 günde okudum.Eh işte ölçüsünde bir duygu verdi bana.Karakarga yayınlarının diğer masalları daha iyi gibi.Okursam belki paylaşırım.Ben kitabı okurken sebebini bilmiyorum ama rahmetli Tarkan'ın Wang Yu ile olan dövüş sahneleri gözümde canlandı.
2019 4. kitabı
Tahmin ettigim gibi masallar icinde bulamadim. Daha cok ejderhalar ve daha cok mitolojik karakterler bekliyordum. Cinde yasayan insanlar icin gayet iyi olabilir ama benim cok zevkime uygun degildi..
2023 23. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2023 13:46
Karakarga yayınevinin masal serisinin içinde ilk defa bir masal kitabını beğenmedim. İçinde öğretisi olan, zemini sağlam, anlattığı anlamlı 5 ya da 6 tane elle tutulur masal var.
2025 610. kitabı
Mitoloji tüm bilgi alanlarının zemin malzemesidir. Dünyada hangi milleti/ulusu tanımak isterseniz onun mitolojisini okumakla başlayın, ordan köken davranışları, kavmî güdüleri bulabilir ve bu günkü tavır ve davranışlarını daha iyi okuyabilirsiniz. Çin dünyanın anlamaya ihtiyaç duyduğu ve belki de gelecekte tüm dünya için lokomotif görevi görecek bir uygarlık alanı. Gizemli bir dünya gerçekten. Masallarıyla tanımaya başlamak için Çin’i okunabilecek güzel bir kitap. Bu arada şunu da eklemek lazım ki ismi ve cismi ne şekilde olursa olsun mitolojilerde dile getirilen tanrı tasavvurları/tasarımları benzer ihtiyaçları karşılamak için temellendirilmiş gibi görünüyorlar.
2024 43. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 19:46
"En ileri giden ok, en geri çekilen yaydan çıkar.  " Kitapta, Çinli akademisyen R. Wilhelm 'in 1921 'de yayınlanmış Çin  Masalları  adlı eserindeki 74 masal arasından seçilen 35 adet masal yer alıyor.  Çin kapalı bir toplum;  adet, kültür ve törelerinde dış ülke ve topluluklarla çok fazla etkileşime  girmemiş. Çok uzun yüzyıllar  boyunca hemen hemen aynı topraklar üzerinde yer almış dünyanın en eski uygarlıklarından birisi. Bir toplumu anlamak, deger yargılarını öğrenmek için başvurulacak ilk kaynak masallardır.  Masallar  sadece çocuklar için değil , büyükler içinde  erdemli ve dürüst hır yaşam için öğütler veren kaynaklardir.  Masallar yazının icadından önce sözlü tarihin nesilden nesile aktarılmasının  bir ürünüdür. Çin  masallarinda diğer Asya ülkelerinden farklı  olarak kişinin gelişimine odaklanan felsefi bir boyutu var. Bunun yanında periler , hayaletler, canavarlar, cinler, doğa ve insanın bilinmezleri de  yer alıyor masallarda. Sizi yormayan,  yoğun ve ağır etki bırakan bir kitap okuduktan sonra okunabilecek güzel bir kitaptı. Farkli kültürleri sevenler için tavsiye ederim
Edebiyat & Roman
Çin Masalları
2020 45. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2020 00:19
Masallar, ruhun imkânsızlık âlemlerini mümkün kılmaktır. Ortaya çıktığı milletin günlük yaşantısını, göreneklerini, tarihini, coğrafyasını yani bir milletin en derinini tanıma yoludur. Maya yayınlarının çıkardığı bu masal dizisinde okuduğum ilk kitaptı. Ve benim gibi masal delisi bir okur için asla son olmayacak. Peki, kitap için ne denebilir? Verebileceğim ilk cevap buram buram Doğu kültürü kokuyor olacak. Asya kültürünü tanımak istiyorsanız asla Çin'i eş geçmezsiniz. Başta kendi kıtaları olmak üzere dünyayı derinden etkileyen bir millet. Tarihte de günümüzde de bu durum aynı. Kitap içerik bakımından belirli başlıklara ayrılmış: Edebi masallar, hayalet masalları, tanrıların masalları gibi. Edebî masallar haricindekiler gerçekten kısa kısa metinlerdi. Buna rağmen ben yine de en güzel bölüm seçimimi edebî masallardan yana yapıyorum. Çünkü diğerleri masallardan çok destan ve mitoloji türlerini çağrıştırdı bende. Masallar içinde en çok dikkatimi çeken ise "Tanrıların Masalları" bölümündeki "Çoban ile Dokumacı Kız" masalı oldu. Çünkü birkaç sene önce okuduğum bir Japon masal kitabında aynı konuyu işleyen bir masal okumuştum. Coğrafî yakınlıktan mı doğuyor bu benzerlik yoksa insanlar yıldızlar başta olmak üzere doğadaki birçok şeyin meydana gelmesini aynı şeklide mi algılıyor o kadarını bilemeyeceğim. Diyeceğim son şey masal meraklılarına tavsiyemdir. Hep kitaplarla kalmanız dileğiyle.
Çin MasallarıAnonim · Maya Kitap · 2018257 okunma

Richard WilhelmYazar · 5 kitap
Richard Wilhelm (10 Mayıs 1873 - 2 Mart 1930) bir Alman oldu sinolojist , ilahiyatçı ve misyoner. O, 25 yıldır Çin'de yaşayan sözlü ve yazılı Çince akıcı oldu ve sevgi büyüdü ve Çinlileri hayranım. O en iyi sırayla İngilizce dahil olmak üzere dünyanın diğer önemli dile çevrilmiş edildiğini Almanca'ya Çinlilerden felsefi eserler onun çevirileri hatırlanır. Onun çeviri I Ching onun çevirisi olduğu gibi yine, iyi biri olarak kabul edilir Altın Çiçeğin Sırrı ; Her iki İsviçreli psikiyatrist tarafından tanıtımları ile sağlanan Carl Jung kişisel arkadaşı oldu.