Bilinen kişisel gelişim kitaplarının aksine başarılı olmayı başarısız olmayı kabullenmek üzerinden anlatıyor yazar. Sadece çabalamakla belirli bir yere gelmenin hemen hemen imkansıza yakın olduğunu, eğer kaliteli bir network ağınız yoksa şans faktörünün sizin için çabalamanızdan çok daha önemli olabileceğinden bahsediyor.
Gerçekten de dikkat ederseniz hemen hemen çoğu web sitesi, blog sayfaları, sosyal medya kanalları vs. sürekli sadece çabalamanın ve vazgeçmemenin öneminden bahsediyor. Eğer yeterince çabalar ve emek gösterirsen hayallerine ulaşabileceğini anlatıyor. Gel gelelim bunu yapan platformlarda başarısızlık etkeninden hiç söz edilmiyor. Haliyle kişi başarı yolunda yaşadığı her olumsuz durumda gardını daha da sağlamlaştıracağı yerde daha da aşağı çekiyor ve haliyle başarısızlık da kaçınılmaz oluyor.
Tüm bu durumlar ekseninde öncelikle başarı yolunda ilk yapılması gerekenin başarısızlık olduğunu kabul ettikten sonra başarı yolunda çabalamak ve bunu da rutinin dışında kalmaya çalışarak yani herkesin yaptığının aynını değil de daha farklı şekillerde yapmaya çalışmak çok daha akla ve mantığa uygun gibi duruyor.
Başarı konusunda farkındalık sağlamak adına yazılmış olan bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Umarım hedeflerinize ulaşmanızda yazar kadar zorlanmazsınız diyeceğim ama yine de zorlanma ihtimalinizi de görmezden gelmeyin. :)