·119 syf.····Okunma: 28 Aralık 2017 14:23 İlk önce kitabı okurken acaba neden kitabın adı yabancı dedim ve sonra gördüm ki kitabın başlangıç sayfası şu cümle ile "Bu gün annem öldü. Belki de dün, Bilmiyorum Bakımevinden bir telgraf aldım" başlıyordu. Kitabın isminin neden yabancı olduğunu çok iyi açıklıyordu.
Ana kahramanımız Meursault'un topluma yabancılığını toplumun istediği kalıbı nasıl reddettiğini, Hayatı her yönüyle nesnel ve olağan bir biçimde karşıladığını; Örnek vermek gerekirse "annesinin öldüğünde o kadar rahat ki hayatında bir şey olmamış gibi normal sıradan işlerine devam ediyor" ister istemez diyoruz ki Meursault ne kadar duygusuz bir kişiliği var. Sonra okudukça fark ediyoruz ki Meursault olağan nesnel olaylarda duygusallığa yer vermiyor bunları hayatın bir parçası olduğunu bizlere gösteriyor.
Önerim: Kitaba sakın hemen bir solukta bitireyim diye başlamayın sindire sindire okuyun iki güne yaymaya çalışın daha çok yabancıyı tanıyacaksınız
"Yabancı (Meursault) hayatı toplumu var olmanın amacını çok iyi kavramış insandır"