2024 105. kitabı
🅖Ü🅩🅔🅛 Ö🅛Ü🅜 Kahramanımız Ege ,hayatı boyunca kardeşinin vahim ölümünden kendini sorumlu tutan genç bir adam .Eşi Ahsen ise mutlu giden evliliklerinde kaybettiği bebeği ve son zamanlarda rahmine yerleşen hastalığın bunalımı ile kendi acıları içinde boğulan , iyi görünmekten çok yorulan bir kadın . Anne babasının ölümüyle sokaklarda yaşayan , çöpten beslenen Gökhan ise ,kendi deyimiyle fakir,aç susuz bir adam. Sadece tanrıya sığınıyor , Taaa ki yolları Ege ile kesişene kadar . Ege, Gökhan 'ı kaybettiği kardeşinin yerine koyarken ,öncesinde okuma ,yazmayı bile bilmeyen Gökhan'ın büyük değişimine şahit oluyoruz .Saç, sakal ,kıyafet derken Gökhan'ı yaşamı sorgularken buluyoruz .Hak ve adaleti, doğruluğu ,kader'i sorguluyor . Zekâyı, Tanrı'yı aşkı sorguluyor . Yaşamına anlam yüklemeye çalışıyor sürekli .Ege ile aralarındaki felsefi sohbetlerde Ege'nin verdiği cevaplar onu asla tatmin etmiyor .Ahsen'in intiharından sonra ölümü sorguluyor .Sizce Gökhan hayatına bir anlam bulabilecek mi ? Peki ölüm ne idi sizce ?Kayboluş mu,bilinmezlik mi ,kurtuluş mu,kavuşma mı, hangisi idi ? Ya güzel ölüm ? Hepimiz az çok sorgularız hayatı Neden ,nasıl ,niçinler bitmez kafamızda bir türlü .Ama Gökhan ile çıktığımız felsefi yolculuk bir başka haz verdi okurken .Farklı bakış açılarından geldi cevaplar önüme .Kimi hak verdim kimi çatışmalar yaşadım kendimle .Felsefenin amacı da bu değil mi ? Biraz rahatsızlık vermek,biraz uyandırmak. Kısacası ben yazarımızın kalemine hayran kaldım ve canı gönülden okuyun diyorum. Kaleminize sağlık #yunusemrekelleci Hayatın anlamını kimse kendisine koyamaz Uğrunda öldüğün şey senin hayat anlamındır. Uğruna yaşadığın şey de öyle.
Güzel ÖlümYunus Emre Kelleci · İkinci Adam Yayınları · 202411 okunma