Yine ‘ah’ bir kitap.
2024 6. kitabı
Bu romanı 2 hususta değerlendirmek isterim. 1 içerik, 2 teknik. Elif Şafak’ın kitaplarının genel sorunsalı okuyucu sürekli ‘lgbt’ye teşvik etmek, bu fikri kabul ettirmek, sempati kazandırmak gibi şeyler. Bunun yanı sıra sürekli bir Doğu insanının cahilliklerini kaleme alarak Türkiye’nin Doğu bölgesine kara damga vurmak. Kendisinin hangi görüşe, dini inanca mensup olduğundan bağımsız olarak veya cinsiyet tercihinden bağımsız yazdığı romanları var mı ben bilmiyorum. Varsa henüz okumadım. Ama Elif Şafak romanı denildiğinde konusunu önceden tahmin edip heyecanımı yitirebiliyorum. Bazı okuyucu incelemelerinde ‘dini karalama’ yazanlar olmuş. Ben o şekilde bakmıyorum. ‘Dini yanlış yaşama, anlama, akatarma’ sorunlarından bahsediyor gibi daha çok. Çünkü karakterler ‘cahil’ kesim. Cahilin bildiğinden ne olur mantığı. Gel gelelim teknik kısma. Harika bir kurgu değilse ne? Birisi bana bu hikayeyi kabaca anlatıp bir roman yaz dese asla böyle kurgulamak aklıma gelmez. İşte bu yüzden bir Elif Şafak değilim. Harika bir kurgu, harika geçişler, harika bağlantılar. Bunu romanın 3.bölümünden sonra kaybediyor biraz. Gerçekçi bir yazardan ‘anca filimlerde olur’ dediğimiz senaryolara kaçıyor biraz kitap. Ama tekrar ediyorum, harika bir kurgu değilse ne? Elif Şafak On Dakika Otuz Sekiz Saniye
İnsan
On Dakika Otuz Sekiz SaniyeElif Şafak · Doğan Kitap · 20197,1bin okunma