2024 5. kitabı
Kitabı sırf çok satan çocuk gelişimi kitapları arasında gördüğüm için alıp bakmak istedim. Kitabı okumadan önce biraz ön yargılıydım, kitabı okuduktan sonra bu ön yargım daha olumsuz bir yargıya dönüştü. Yazar kitapta birçok konu başlığı oluşturmuş ama sürekli tekrara düşüyor. Bu kadar başlığa ne gerek vardı diye düşündüm. “Çocuğun odasını toplaması” üzerinden o kadar çok örnek vermiş ki bu çocuk dışarıya hiç çıkmıyor mu, demek geldi içimden. Kitapta sürekli araştırmalara atıf yapılıyor ama bir tane bile kaynakça gösterilmemiş. Bir yerlerden kopyala yapıştır yapılmış havası var. Aile toplantısı gibi güzel bir konuya değinilmiş ama yazar aile toplantısının doğal başkanının baba olduğunu söylüyor. Neden? Doğan Cüceloğlu’nun Geliştiren Anne-Baba kitabında anne babanın sırası ile başkanlık edeceği yazıyordu. Ki Doğan Cüceloğlu ile kıyasa lüzum yok. Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Bir eğitimci ve anne olarak kitapta aradığımı bulamadım. Daha önce okuduğum çocuk gelişim kitaplarıyla mukayese edince bu kitap çok yavan ve temelsiz kaldı. Kitabı çok beğendik diyenlerin de okuma sebebinin kitapta evet bunları ben de yaşadım, benim hayatımda da bunlar var, diyerek kendinden bir şeyler bulması olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazarın da deyimiyle “instamom” oluşunun etkisini de gözardı edemeyiz. Bu yazarın başka kitabını okuyacağımı sanmıyorum, bana vakit kaybı oldu.
Bağırmayan AnnelerHatice Kübra Tongar · Hayy Kitap · 20173,895 okunma
Kitap tamamen intihal zaten