Acaba Sineklerin Tanrısı kim
2024 3. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2024 00:54
Herkese merhaba yeni bir kitap karşınızdayım. Çok sevdiğim bir ablamın tavsiyesi üzerine bu sefer William Golding'in “Sineklerin Tanrısı” adlı kitabını okudum. Kitap, Nobel Edebiyat Ödüllü olup modern klasikler arasında yer alıyor. Kısaca değinecek olursam, uçağın düşmesi sonucu ıssız bir adaya düşen, yaşları 6 ile 12 arasında değişen bir grup çocuğun hayat mücadelesi ve başlarına gelen olayları anlatıyor. Ralph ve Jack'in şeflik mücadelesine ve adadaki çocukların maceralarına kitap yelken açıyor. Okur, merak unsuru sayesinde olayların içine çekiliyor. Çocuklar ne kadar masum diye düşünürken bir anda pattt vahşileştiklerini fark ediliyor ve insan kendini sorgulamaya başlıyor. Okudukça düşündürüyor, sorgulattırıyor, algıları açmaya imkân tanıyor bu kitap. Farklı karakterler, verdikleri tepkiler, bulundukları koşullar... Peki sen hangi karaktersin? Aynı koşullarda orada sen olsaydın nasıl tepkiler verirdin? Unutma, başında bir büyüğün yok ve en büyüğünüz 12 yaşında. Bu durumda senin önceliğin ne olurdu? Sonsözde de değinildiği gibi uçak düştüğünde bir savaş durumu söz konusu. Peki ya günümüzde İsrail’in yaptığı zulmün ortasından kaçıp ıssız bir adaya düşen bir çocuk olsaydın, sen ne yapardın? Toparlayacak olursam kitabı beğendim ve tavsiye ediyorum. Ben çıkaracağım dersleri aldım, darısı sevgili okurların başına. Sevgiyle kalın, kitapla kalın.
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202197,4bin okunma