2024 21. kitabı
Ketebe yayınları tarafından 2020 yılında çıkarılan elimdeki bu nüsha resimleme konusunda bence gayet iyi. Ancak hikayenin masal formunda verilmesi, araya anlatıcı ve anlatılanın girmesi ile zaten rüya içinde rüyayla anlatılan masal daha çetrefilli bir hal alıyor. Ağaçkakan anne ve babanın çocuk özlemi temasıyla bütünleşen hikaye hayırlı olanı istemeyi, hayırlıyı dilemeyi, takdiri Allah'a bırakmayı, rüyalarla amel etmemeyi ama yine de dikkate almayı gibi konular üzerinden kaleme alınmış. Açıkçası didaktik bir formda bunları anlatmayan yazarı başarılı bulmakla birlikte bana karışık ve yorucu bir hikayesi olduğu izlenimini verdi Ağaçkakanlar. Ayrıca kitabı kaliteli basmak isterken nerdeyse bir kilo basmış Ketebe, elinizde tutarken bileğinize bir ağrı yayılıyor istemsizce. Ağır bir kitap kağıt hamuru nedeniyle. Gerek var mıydı bilemedim. Ama özenli bir baskı olduğunu üç metre öteden haykırıyor. Kitapta belirtilen bir yaş sınırı, pedegojik bir incelemeye dahil olduğuna dair bilgi göremedim. Ketebe çocuk etiketiyle çıkan bu kitapta 12+ yaş sınırlaması olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle okul öncesi için tercih edilmeyecek düzeyde ve fazla uzun. İlkokul düzeyinde ise dikkatini 152 sayfalık kitaba vererek okuyacak öğrenci kaldı mı güzelim yurdumda bilmem. 12+ da anlaşıp gideyim ben. Ha çocuğunuzun iyi bir okuma alt yapısı va ve hazır bulunuşluk düzeyi yüksektir o zaman tabii ki okunabilir.
AğaçkakanlarCahit Zarifoğlu · Ketebe Çocuk · 2023665 okunma
2 +1'leme
Seriyi okuduk biz de, geçen sene, Serçekuş ve Ağaçkakanlar kalın kitaplar, 120'lerdeydi sanırım Serçekuş da, ama en zor eserden başlamış olabilirsin😅 Tespitlerine katılıyorum Çiçeğim, baskı çok ağır, kapakları ve çizimleri çok güzel... Hattâ 13-14 yaş için daha uygun olabilir. Akif severek okumuştu ama uzun sürmüştü. :)
Ruya icinde ruya olmasi hikayedeki doldurulmasi gereken bosluklar vs cocuklar.icin agir buldum.ben de canım dedigin gibi 14+ icin daha uygun olabilir soyut kavramlarin anlasilmasi acisindan ozellikle.