Merhaba arkadaşlar! Bugün size #fosseptik adlı bir eser ile geldim.
Uras adlı karakterin kişisel yolculuğunu işlerken hem gençlik hayalleri hem de bir insanın en karanlık yanlarını keşfetmesine olanak tanıyor. Bu, hayata umut dolu bir şekilde başlayan bir gencin, hayatın getirdiği hayal kırıklıklarıyla nasıl adım adım yıkıldığını anlatan bir hikâye.
Yeni kurduğu hayatında güzel arkadaşlıklar edinir ve kısa süre sonra bir sevgilisi olur. Ancak bu ilişki, büyük bir yalanın ortaya çıkmasıyla sona erer. Tam her şeyin karanlık bir hal aldığını düşünürken, Lina adında bir kızla tanışır ve onunla gerçek aşkı bulur. Lina ile Uras arasında derin bir bağ oluşurken, Uras’ın hayatı bir süreliğine yoluna girer. Ertesi yıl Kuzgun’un da yanına gelmesiyle adeta bir mutluluk tablosu çizen Uras, mezuniyet sonrası hayata atıldığında ise bambaşka bir gerçeklikle yüzleşir: İşsizlik ve Lina’nın onu terk etmesi.
İşte tam bu noktada, kitabın karanlık ve psikolojik yönü ortaya çıkıyor. Uras’ın yaşadığı hayal kırıklıkları onu içten içe tüketirken, Lina’dan intikam almak üzerine kurulu bir takıntıya dönüşen psikolojisi, onu akıl almaz bir yolculuğa sürükler.
Yazar, Uras’ın dönüşümünü o kadar detaylı ve etkileyici bir şekilde anlatmış ki, karakterin yaşadığı kırılma noktalarını hissedebiliyor, bu karanlık yola nasıl savrulduğunu adım adım izleyebiliyorsunuz. Kuzgun, Uras’ın hayatındaki denge unsuru olarak başlarda önemli bir rol oynasa da, olayların merkezinde olmaması hikâyeyi daha da ilginç kılıyor.
Lina ise hikâyede kilit bir role sahip. Uras’ın karanlığa saplanmasının başlıca sebebi gibi görünse de, aslında onun zayıflayan psikolojisinin yalnızca bir tetikleyicisi olduğunu fark ediyorsunuz. Lina ve Uras’ın ilişkisi, bir yandan saf bir aşkı temsil ederken diğer yandan içsel bir yıkımın habercisi oluyor.
Bu hikâye, yalnızca bir seri katilin işlediği cinayetleri anlatmakla kalmıyor; aynı zamanda bir insanın nasıl “fosseptik” bir karanlığa sürüklenebileceğini gözler önüne seriyor. Baştan sona kadar gerilim dolu bir okuma deneyimi sunan bu kitap, hayal gücü ve derinliğiyle sizi etkileyecek.
Zeki Aydoğan