2025 9. kitabı
8/10 Karakterlerin ruh çözümlemeleri bizi hikayenin içinde tutup bırakmadı. Başkarakterimizin ailesine arkadaşlarına balolara evdeki çalışanlara tavrı düşünceleri konuşmalarını okuduk. Her karakter yeni duygular demekti baba figürü otoriter sert olmayan zengin bir adam anne figürü Nikolaya çok bağlı cok sevecen herkesin sevdiği köyün ileri gelen hanımlarından, erkek kardeşi biraz ağırbaşlı başarılı, hizmetçileri bakıcıları sorumlulari artık evde bulunan herkes hakkında da az çok bilgi sahibi olduk büyükanneleri ve karakterimizin aşık olduğu ya da etkilendiği kızlar da dans edişleri sohbetleri oyunlar yine akıcı bi dildeydi. Sonu hüzünle bitti annesini kaybetmesi karakteri derin yasa boğdu acı da sevgi de insanı insan yapan şeydir zaten ""Çocukluğun verdiği o başıboş canlılık,sevgi ihtiyacı ve çocukluktaki inanç gücünün bir daha yeri gelmesine imkan var mı?"" ""Hayatımızda çocukluğumuzun o tertemiz sevinciyle, sınırsız seveceğiniz daha etkili bir ruhun bulunduğu bir başka dönem var mı? O ateşli dualar nerede şimdi, duygusallığın o tertemiz gözyaşları, o her şeyden daha güzel olan hediye nerede? Göklerden koruyucu bir melek iniyor gülümseyerek o gözyaşlarını kuruluyor ve çocukluğun bozulmamış hayal gücünün ürünleri olan düşleri de alıp götürüyordu""
ÇocuklukLev Tolstoy · İskele Yayıncılık · 20079,4bin okunma