2024 5. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 16:36
Evli olan ve evlenmeyi düşünen herkesin kitaplığında olması gerektiği kanaatindeyim. Bir başucu kitabı daha keşfetmenin keyfini yaşıyorum. Bu kitaptan sonra yazarın tüm kitaplarını okumaya karar verdim. Çünkü kitaplarında kendimi keşfetmeme hayatı daha çok anlamama yarayacağını düşünüyorum. Yazarın kitabında kendinizden, ilişkinizden ve şahit olduğunuz evliliklerden parçalar görüyorsunuz. Bir evlilikte ne yapılması gerektiğini anlattığı gibi ne yapılmaması gerektiğiniz de işlemiş.Kitapta iki ana düşünce var bana göre, en çok üzerinde durulan iki şey; 1.Eşinizin ailesiyle anlaşmanız sizin ilişkinize de olumlu yansır. Bu erkek için de geçerli kadın için de. Onun için evleneceğiniz kişinin ailesiyle mutlaka tanışın ve vakit geçirin. Bu eşinizin nasıl bir yerde yetiştiğinin de ipuçları sunacaktır size. Ve eşinizin ailesini sevin/sevmeyi deneyin. 2. Mutlu olmak istiyorsanız partnerinizi de bir birey olarak görmeli ve onun mutluluğuna da önem vermelisiniz . "Ben" ve "Sen" den geçip "Biz" olmalı ve "Biz" için çabalamalısınız. Sözü kitaptan bir alıntıyla bitirip herkesin evliliğinde mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum; "SEN VE BEN GAFLETİNİ AŞIP BİZ OLANLARIN RIZKIDIR AŞK"
İnceleme
Evlenmeden ÖnceDoğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 20217,4bin okunma