Kışın ortasında yaza gidilir mi canım? Sen ben yazdan ziyade çocukluğumuza, umuda ve bekleyişe gidiyoruz. Toplumsallıkla bağlantılı öykücükler mevzu bahis bu incecik kitapta. Hep derim; öykü yazabilmek bambaşka bir kabiliyet işidir. Kısacık bir kitaba dolu dolu yaşamlar sığdırabilmek işin gerçek külfetidir. Biliriz ki Yekta Kopan sağlam öyküler yazar. Biliriz ki her öykü bizlere ders verirken yazarın hayal gücünün dehlizlerinde gezindirmeyi iyi bilir.
Anılar, masallar ve öyküler bulacaksın. Benim aldığım tadım ironik bir masalsılık oldu. Yazı bekleyen ama esasen metofor olarak kullanıldığı bu mevsim sana umut var mı diye sorgulatacak. Bu öykülerde mevsimler birbirini kovalıyor. Fakat bize hangi mevsimdeki o yaz senin için değerliydi sorusunu soruyor. Sahi en son ne zaman taptaze umutlarının yeşerip hayattaki beklentilerinin gerçektiği o yazı anımsadın? Eğer unuttuysan yazar sana bunu anımsatacak.
Aile, bekleyiş, umut, kayıp ve sınırlar bu kitabın temalarıdır. Seversin, hele ki öyküler bu kadar yalın ve samimiyse sen bu kitabı çok seversin. Kapak tasarımı Can Marangoz'un işçiliğiymiş. Enfes bir metine şahane bir tasarım demek yerinde olur sanırım.
#belkiyazerkengelir #yektakopan #canyayınları