2024 76. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 00:33
İSLAM HAKİM OLACAK!!! Sezai Karakoç'un bu iki sözünü sizlerle paylaşarak incelememe başlayacağım: "Müslüman! İslâm'ı öyle sağ ve diri, canlı yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin." "Müslüman olmak demek bunun şuurunda olmak demektir." Kitabın sayfası ne kadar az gibi görünsede binlerce sayfayı kapsayacak bilgiler içermektedir.Kitabı bitirdikten sonra içimde derin hissiyatlar oluştu.Yavaş yavaş okunulması gereken her sayfası diğerinden anlamlı bilgiler içeren bir kitap. Kitabın konusuna gelince kitap iki bölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm İslam'ın dirilişi, ikinci bölüm ise İslam'ın çağrısı dır.Ve her bölüm içerisinde alt başlıklar yer almaktadır.Birinci bölümdeki İslam'ın dirilişinde Avrupa'nın Asya'nın Afrika'nın ve İslam dünyasının durumu biraz sıkıcı gelebilir konu olarak ama ikinci bölümdeki İslam'a çağrı bölümü çok akıcı ve içerisinde derin anlamlar içeren severek okunacak bir bölümdür. {İçindekiler Kısmı} 1) İSLAM'IN DİRİLİŞİ İslam'ın Dirilişi'nde Avrupa'nın Durumu İslam'ın Dirilişi'nde Asya ve Afrika'nın Durumu İslam'ın Dirilişi'nde İslam Dünyası'nın Durumu Düşüncede Diriliş İnanışta Diriliş Edebiyat ve Sanatta Diriliş Aksiyonda Diriliş 2) İSLAM'IN ÇAĞRISI İnsana Çağrı Müslümana Çağrı Yahudiye Çağrı Hristiyana Çağrı Doğululara ve Afrikalılara Çağrı Din ve Tanrıtanımazlara Çağrı Uzun bir paragraf olmakla birlikte, sizi uzun ve heyecanlı yolculuğa çıkartacak kitaptan bu alıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum: "Düşünmek... Bu, insanoğlunun en değerli özelliklerinden biri olan kabiliyetini geliştirmek... İşte, bu tarihi dönemde, İslam aydınına düşen büyük ödev. İslam, düşünmeyi, insana sürekli olarak bir ödev bilmiştir. Kur'an yüzlerce ayette, bu ödev üzerinde durur. Düşünmeye çağırır. İşığa koşan bir kelebeğin o telaşlı halinden, geceyi, bir dalgayı yararcasına aşan yarasadaki o radarlı yürüyüşten, baharda gülün birden bire açılışından, sonbaharda bütün bir tabiatın ölüşünden, evrensel bir kefen gibi varlığı bürüyen kıştan, peygamberleri dinlemediği için zamanın kılıcıyla toza ve küle çevrilen medeniyetlerden, ölümden ve ölüm ötesinden, mezardan, doğumdan ve çocuktan, yeraltından, ayın üstündeki altın tozlara kadar düşünmek, insana, Yaratıcı tarafından bağışlanan en soylu bir özellik değil midir?" Velhasılı kelam İslam bizi çağırıyor biz de bu çağrıya hakkıyla karşılık vermemiz lazım.İnsanoğlu bu çağrıları görmezden gelme dikkatte al!!! Keyifle okuduğum bir kitap oldu.Sizlere de tavsiye ediyorum.Okuyunuz, anlayınız ve bunları icraate dökünüz.Müslüman kimliğine yakışır şekilde davranalım. Rabbim hakkıyla İslam'ı Müslümanlığı yaşamayı nasip etsin bizlere. Keyifli ve istifadeli okumalar diliyorum sizlere. Allah'a emanetsiniz :))
İslâmın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 201711,7bin okunma
Paylaşım için teşekkürler. Gerek poetikası gerekse savunduğu çok önemli fikirleri ile gelecek nesillere mutlaka tanıtılması gereken şairimiz. Var olun.
Lafla olsaydı ….bunlar vaktin çocukları değil ki.Vaktin çocuğu bu işi yapacak.
Maysa
Önemli olan zaten laf değil icraattir.İcraat olmadıktan sonra sözün hiçbir gerekçesi yoktur :) Vaktin çocuğu umarım üstüne düşen vazifeyi yerine getirir.😊 Yorumunuz için teşekkürler...
Hakk-ı talep edip halktan ayrı olanlar sadece benlik inşa eder,halk dediğim beşeriyettir.