2024 76. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 23:14
Victor Frankensteın, akıllı, cesur ve meraklı. Bir dönem Stoacılık'a merak salması ve okul hayatında modern bilimle harmanlanan zihni, hayal gücünün etkisiyle, gerçekleşmesi imkansız gibi görünen ve sonrasında pişman olacağı deneyini hayata geçirir. Victor, bir insan yaratmayı başarmış ancak eserinin devasa boyutu ve çirkinliği yarattığı varlığı yüzüstü bırakarak kaçmasına, büyük pişmanlıklar yaşamasına sebep olmuştur. Victor, yıllar sonra yarattığı canavarla tekrar karşılaşacak, bu karşılaşma ona ilk hissettiği tiksinme ve pişmanlıktan çok daha fazlasına mal olacaktır. Oysa canavar olarak gördüğü yaratığının hassas bir kalbi vardır. Görüntüsünden dolayı ebedi bir yalnızlığa mahkum olan bu canavar, zeki olduğu kadar sevgi dolu bir kalbe sahiptir. Ancak terk edilmişlik ve insanların onu korkunç ,vahşi bir yaratık olarak görmesi kalbini öfke ve intikam duygusuyla saracaktır. Oysa istediği tek şey sevgi ve kabul görmektir. Yazar, öyle güzel noktalara değinmiş ki, canavarla üzülüp yaratıcısının zalimliğiyle öfke, nefret ve hüznü yaşıyorsunuz. Sinemaya da uyarlanan, ilginç konusu ve akıcı anlatımıyla okuma listesine eklenmeyi fazlasıyla hak eden bir kitap. Beklentimin çok üzerinde bir kitap okudum. Beni gerçekten çok derinden etkiledi. Sevgiyle kalın. Keyifli okumalar.
FrankensteinMary Shelley · Ötüken Neşriyat · 202121,7bin okunma