···Okunma: 23 Şubat 2024 11:35 Herkese merhaba, bugün uzun süre önce okuduğum ancak etkisini hâlâ daha hissettiğim Afgan yazar Khaled Hosseini’nin çok satanlar kategorisinde yer alan #uçurtmaavcısı adlı eseriyle geldim.
Yazarın hayatından da izler taşıyan Uçurtma Avcısı’nda yine bir insanlık dramına tanıklık ediyoruz. Emir ve Hasan Kabil’de beraber büyüyen iki yakın arkadaş. Bu iki çocuk aynı evde büyüseler de genel yaşantıları arasında uçurumlar vardır. Birinin babası zengin bir işadamıyken, diğerininki onun hizmetkârının oğludur. Üstelik bir de o dönem hor görülen bir sınıfa tabiidir bu hizmetkâr. Bir gün yapılan uçurtma şenliğinde Hasan, sırf Emir’i mutlu edebilmek için uçurtmayı yakalamaya çalışırken başına talihsiz bir olay gelir. Sonrasında gelişen olayları okurken gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz ne yazıkki.
Fedakârlığı, ihaneti, yoksulluğu, ırkçılığı, sevgiyi, özlemi ve daha birçok duyguyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir hikâye #uçurtmaavcısı. Dili, anlatımı, üslubuyla su gibi akıp gidecek bu eseri okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar, kitapla kalın.