2024 67. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2024 10:43
Yazarımız Hakan Akdoğan ile tanışma kitabım oldu Kenet. Arkadaşlarımızla okuduk ve üzerine yaptığımız sohbete Hakan Bey’in de katılımıyla Kenet’te aklımıza gelen soruları sorma fırsatı bulduk.Ben bu sohbetten güzel verim aldım.Sorulan soruların karşılığı her ne kadar Kenet ile bağlantılı olsa da yazarın dünya görüşünü içeren,sosyolojik ve psikolojik açıyan sorgulatan unsurlar barındırmaktaydı.Kendisine yine buradan teşekkürlerimi sunarım. Gelelim Kenet’e,sayfalar boyunca bu kelime geçecek mi diye beklerken son sayfada “Roman karakterleri birbirine kenetli.”cümlesi ile karşılaştım.Bu kısacık cümle ne anlatıyor okura,karakterler hangi anlamda bağlı diye düşünürken bunun cevabının aslında bu kitapta anlatılan şiddetle,kötücül düşüncelerle zincirleme bir şekilde ilerlediğini farkettim.İyiliğin de kötülükle eşit olduğunu,bu kavramların tamamen kişinin bakış açısına göre değiştiğini farkettim. Bu anlattıklarımdan yola çıkarak kitapta zorbalık,şiddet,ölüm unsurlarının yer aldığını karakterlerin hemen hepsinde tuhaf,gizemli bir taraf bulunduğunu söylemek doğru olur. Kenet,Haşmet karakterinin ön planda bulunduğu,onun üzerinden olayların aktarıldığı kurgudadır ama bence en baş karakter burada gassal dayı Bahattin’dir.Okurkende fark edeceksiniz Bahattin çok daha ilgi çekici,özellikle yıkadığı ölülerin hayatlarının daha önce okuduğumuz pek çok kitaptaki karakterlerle kesiştiğini,bunların notlar halinde saklandığını bilmek ve Bahattin’in de hayatının benzer yönlerini pek çoğumuzun okuduğu başka kitapla benzer olması Hakan Akdoğan’ın bunu açıkça yazması Kenet’te çok beğendiğim yerler oldu. Yazarın başka eserlerine de ilk fırsatta yer vermek istiyorum.Kitapla ve sevgiyle kalınız.
Edebiyat & Roman
KenetHakan Akdoğan · Eksik Parça Yayınları · 202475 okunma