ANKA-4
Yazarı: Aslıhan DOĞA
Yayinevi: Theseus
Sayfa Sayısı: 678
Merhaba. Anka'nın 4.kitabında sonunda bir şeyler düzelmeye başladı. Anka kendi içindeki hesaplaşmasını tamamlandığında Derim ile olan husumeti de olumlu yönde ilerlemeye devam ederken Süleyman da sonunda Derim'e yaptığı haksızlığın farkına vardı. Ozan, Aşil'in abisi olarak yanında yer alırken Süleyman'ın bir evladı oldu. Kızıl Jan ile sürpriz bir şekilde evlenirken Mehmet Aydar'dan bu konuyu ne zamana kadar saklayacak? Karan sayesinde edindiği dostu ile Derim hayatının farklı bir yönünü görürken istihbaratta olaylar olaylar... Konseyi avucunun içine almak isteyen Derim nasıl bir çözüm ile ailesini konseyden koruyacak?
Ben bu seriyi sevdim. Çok şükür bir şeyler yerine oturdu. Umarım final kitabı için daha da güzel bir içerik vardır.
Kitaptan Alıntılar
*Derim yine aynı şeyi hissetmişti. Büyük, birbirine tutkun, mutlu bir ailenin değeri dünyadaki hiçbir şeyle ölçülmüyordu. Eşsiz bir duyguydu bu. İnsanı güvende hissettiren, hiçbir şeyin onu yıkamayacağını düşündüren güçlü bir duyguydu. Bir yere ait olmak. Birilerine ait olmak. Tüm eksikleriyle kabullenilmek ve o eksiklere rağmen sevilebilmek. Yalnızca bir ailenin yapabileceği bir şeydi bu.
*"Canavarlar yalnızca masallarda olmaz Derim," dedi Anka nihayet kederle. "Maalesef gerçek hayatta da canavarlar var. Ve yine maalesef ki bu canavarların bir kısmı anne ve babalar."
*Derim dürüst, açık gözlerle baktı karşısındaki anlayışla kendisini dinleyen adama. "Ben vatansızım amca. Benim ülkem Anka. Bayrağım Aşil... Sen nasıl ki ülkeni ve bayrağını korumak için hayatını adadın, ben de kendi ülkemi ve bayrağımı korumak için çabalıyorum." Sesi yumuşarken yüzünde minicik bir tebessüm belirerek devam etti. "Onlar burayı seviyorlar. Onların sevdiğini ben de seviyorum. Bana onları veren burası."
Anka 4
Asli Aslıhan Doğa