Aralık 2021
Theseus Yayınevi

2024 20. kitabı
Aksiyonun en yüksek olduğu, heyecanın artığı ve çok güldüğüm duygulandığım bir kitap oldu. Yeni katılan karakter ve yapılan operasyonlar nefes kesiciydi. O nasıl bir hayal gücü... o kadar ayrıntı ama asla boğmayan bir anlatım. Derim ve Karan diyalogları harika. Aşil ve Derim’in diyalogları müthişti. Ve hani bir sahne vardı ya, güneş gözüne geliyor diye babasının gölgesine sığınan Aşil’i gören Anka’nın duyguları. Orada ben de çok etkilendim. Sonu diğer kitapların aksine Derim’in en en huzurlu olduğu zamanda bitti. Artık daha kötü şeyler olmaz dediği bir anda. Okuyucu da bu keyfi hissediyor. Ben yazarın kalemini çok seviyorum. Çok uzun bir hikaye, kısa olabilir miydi? evet olabilirdi ama daha da okur muydum? Evet okurdum. Bu kadar net bende
2021 117. kitabı
Uzun zamandır beklenen serinin dördüncü kitabı çıktığı gibi siparişimi verdim hem de imzalısından. Sırf Derim ile Aşil’i biraz daha fazla okumak için kitabı elimden bir hafta boyunca bırakmadım. Normalde bir günde okuyup bitireceğim kitabı, yavaş yavaş okumaya çalışmak yorucuydu. Ama değdi, şimdiden beşinci kitabı beklemeye başladım bile. Kitabın hissettirdiği o kadar çok duygu var ki ama klasikleşen o meşhur cümleyi “anlatılmaz, yaşanır” derler ya şuan o durumdayım. Okurken hissettirdiği o harika duyguları aktaracak kelime bulamıyorum. Yazarın her serisi ayrı bir olay, her karakteri ayrı bir derinliğe sahip.. Şu an ekranla bakışıyorum ne yazsam okurken hissettirdiklerini aktarırım, hangi kelime hissettiklerimi yansıtır diye.. Tek diyeceğim hala yazarın kitaplarını okumayı düşünen ama eyleme geçmeyen varsa; vakit kaybetmeden okumalarını kesinlikle tavsiye ederim.
2023 11. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2023 00:00
Anka ve Derim'in birlikte operasyona gitmesi, Alin'in manyaklıkları gerçekten heyecanlı bir kitap. Sürekli sürekli okumak istiyorum, Anka sonunda Derim'in evlilik teklifini kabul etti düğünü heyecanla bekliyorum :)
Yorumm
2024 31. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2024 22:49
ANKA-4 Yazarı: Aslıhan DOĞA Yayinevi: Theseus Sayfa Sayısı: 678 Merhaba. Anka'nın 4.kitabında sonunda bir şeyler düzelmeye başladı. Anka kendi içindeki hesaplaşmasını tamamlandığında Derim ile olan husumeti de olumlu yönde ilerlemeye devam ederken Süleyman da sonunda Derim'e yaptığı haksızlığın farkına vardı. Ozan, Aşil'in abisi olarak yanında yer alırken Süleyman'ın bir evladı oldu. Kızıl Jan ile sürpriz bir şekilde evlenirken Mehmet Aydar'dan bu konuyu ne zamana kadar saklayacak? Karan sayesinde edindiği dostu ile Derim hayatının farklı bir yönünü görürken istihbaratta olaylar olaylar... Konseyi avucunun içine almak isteyen Derim nasıl bir çözüm ile ailesini konseyden koruyacak? Ben bu seriyi sevdim. Çok şükür bir şeyler yerine oturdu. Umarım final kitabı için daha da güzel bir içerik vardır. Kitaptan Alıntılar *Derim yine aynı şeyi hissetmişti. Büyük, birbirine tutkun, mutlu bir ailenin değeri dünyadaki hiçbir şeyle ölçülmüyordu. Eşsiz bir duyguydu bu. İnsanı güvende hissettiren, hiçbir şeyin onu yıkamayacağını düşündüren güçlü bir duyguydu. Bir yere ait olmak. Birilerine ait olmak. Tüm eksikleriyle kabullenilmek ve o eksiklere rağmen sevilebilmek. Yalnızca bir ailenin yapabileceği bir şeydi bu. *"Canavarlar yalnızca masallarda olmaz Derim," dedi Anka nihayet kederle. "Maalesef gerçek hayatta da canavarlar var. Ve yine maalesef ki bu canavarların bir kısmı anne ve babalar." *Derim dürüst, açık gözlerle baktı karşısındaki anlayışla kendisini dinleyen adama. "Ben vatansızım amca. Benim ülkem Anka. Bayrağım Aşil... Sen nasıl ki ülkeni ve bayrağını korumak için hayatını adadın, ben de kendi ülkemi ve bayrağımı korumak için çabalıyorum." Sesi yumuşarken yüzünde minicik bir tebessüm belirerek devam etti. "Onlar burayı seviyorlar. Onların sevdiğini ben de seviyorum.
1000k
2020 14. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2020 00:00
Bir zamanlar, babası tarafından eli hiç tutulmamış, sırtı hiç sıvazlanmamış, sadece karanlığa hapsedilmiş bir evlattı o; fakat bugün, gölgesiyle bile her an, her saniye oğlunu korumaya çalışan muazzam bir babaydı... Bundan seneler evvel, sürüklenerek götürüldüğü ve Derim'in yanında katıldığı bir başka partide yine birçok göz, merakla onun üzerine dikilmişti ve Anka, o bakışlarının nedenini öğrendiğinde yaşadığı sarsıntıyı, bugün gibi hatırlıyordu. Hayatı boyunca o kadar aşağılanmamıştı. Derim'in acı geçmişi telafi edebilmek için gösterdiği çaba, elbette takdire şayandı ve Anka onun samimi çabasının, kalbindeki kırıkları onardığını da kabulleniyordu. Fakat biraz evvel yaptığı şey; kimseye boyun eğmeyen adamın cesaret ettiği jest, bir başka kadının göğsünü kabartabilecek olsa da Anka bunu hissetmiyordu. Aksine, yüreğinde geçmişte yaşadığı aşağılanmanın sızısı ve Derim'in bu kadar gözü kara olmasının yaşattığı tedirginlik vardı. Bu adeta Derim'in kendi kendine verdiği cezanın sınırsızlığını kanıtlıyordu. Öylesi düşünmeksizin, öylesi fütursuz ve öylesi boyun eğilmiş bir teslimiyetti yaptığı.
2022 74. kitabı
️️️️️️️️️️️️️️️ Bir zamanlar, babası tarfından eli hiç tutulmamış,sırtı hiç sıvazlanmamış, sadece karanlığa hapsedilmiş bir evlattı o; fakat bugün, gölgesiyle bile her an, her saniye oğlunu korumaya çalışan muazzam bir babaydı... Bundan seneler evvel, sürüklenerek görüldüğü ve Derim'in yanında katıldığı bir başka partide yüne bir çok göz, merakla onun üzerine dikilmişti ve Anka, o bakışlarının nedenini öğrendiğinde yaşadığı sarsıntıyı, bugün gibi hatırlıyordu. Hayatı boyunca o kadar aşağılanmamıştı. Derim'in geçmişi telefi edebilmek için gösterdiği çaba, elbette takdire şayandı ve Anka onun samimi çabasının, kalbindeki kırıkları onardığını da kabulleniyordu. Fakat biraz evvel yaptığı şey; kimseye boyun eğmeyen adamın cesaret ettiği jest, bir başka kadının göğsünü kabartabilecek olsa da Anka bunu hissetmiyordu. Aksine, yüreğinde geçmişte yaşadığı aşağılanmanın sızısı ve Derim'in bu kadar gözü kara olmasının yaşattığı tedirginlik vardı. Bu adeta Derim'in kendi kendine verdiği cezanın sınırsızlığını kanıtlıyordu. Öylesi düşünmeksizin, Öylesi fütursuz ve öylesi boyun eğilmiş bir teslimiyetti yaptığı. @aslihandoga1408 @theseusyayinevi Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe #ankaserisi #anka4 #neokudum #kitap #tavsiyekitaplar #benokudumsendeoku #hobimreels #hobimflowers #vuslatınkitapkurtları #vuslatinkitapkurtlari #hobinizhobimolsun #hobimmacro#keşfet #hobimreels

Aslıhan DoğaYazar · 13 kitap
İstanbul doğumlu olan Aslıhan Doğa, Lise sonrası İngiltere’de eğitim gördüğü Brooklands College’in ardından, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Felsefe bölümü mezunudur. Şu an halen Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaya devam etmekte ve iyi derece İngilizce bilmektedir. Seyahat, dövüş sporları, okumak ve yazmak ilgi alanlarıdır.