Aralık 2020
Theseus Yayınevi

2023 416. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2023 08:25
Gerçekten şoktayım.Türk bir yazarın kitabını bu kadar seveceğim aklıma gelmezdi. Sevgili okur arkadaşım Tugce D. önerisi ile başlamıştım ve kendisinin ne kadar zor kitap beğendiğini bildiğim için bir şans vereyim dedim :)Sonuç; ba-yıl-dım!! Konusunu es geçicem çok dağınık ve uzun bir konusu var.Kitaptaki katakterlerinin hepsinin hikayesini okuyacağımı ummakla birlikte Kadın karakteri gerçekten çok sevdim.Okuduğum en güçlü karakterdi.Kitap boyunca haklı isyanından vazgeçmedi ama içimden bir ses ileriki kitaplarda bu inadın canımı sıkacağını söylüyor ama neyse okuyanlar bilir Derimin hak ettiğini düşünüyorum. Sonun gerçekten bir ters köşe var ve beni de çok şaşırttı.Yazarı gerçekten tebrik ediyorum.Kurguyu iyi kurmuş.Bu kadar uzun bir roman olmasına rağmen hiç sıkılmadan okudum.Her ne kadar uzun uzun anlatılsa da beni sıkmadı ,sadece yordu diyebilirim. Serinin diğer kitapları sayfa olarak daha da uzunmuş,hatta okuduğum kitap en kısa olanıymış,çoook uzun bir maraton beni bekliyor Allah yardımcım olsun.Bitince kurban falan kesmek , adak adamak lazım o derece yani :))) Ben kitabı sevdim.Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.Diğer serileri de kesinlikle okuyacağım.Yazarı favladım.
İntikamdan aşka
2023 39. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2023 20:58
Herkese merhabalar Aslıhan doğanın adını en çok duyduğum kitabını uzun zamandır okumak istiyordum. Bu güne kısmetmiş. Kitap bir annenin babasının tacizine uğrayan kızını yetimhaneye goturmesiyle başlıyor. Kadın karakterimiz çok inatçı biri, erkek karakterimiz ise geçmişte babasından şiddet görmüş bir çocuk. Böyle olunca da çok öfkeli ve aynı zamanda çok da güçlü bir adam. Derim Akhanın intikam için kaçırdığı kadına karşı hissettiği ikilem hem kini ve nefreti hem de ona karşı duyduğu arzu ve hoşlanmaya anlatıyor. Açıkçası kitapta çok güzel bir ters köşede var ama söylemeyeceğim spoiler olmasın.
Roman-Edebiyat
2025 26. kitabı
Konusu ile başlayalım; Kitap Selinin annesinin onu babasından korumak için yetimhaneye bırakması ile başlar. Annesi onun bulunmaması için soyadını değiştirir. Ve orada 3 çocukla beraber büyür. Anka ve Alin Soylu, Deniz. Yıllar sonra büyürler ama yolları ayrılmaz. Derim Akhan zorlu bir çocukluk dönemi geçirir. Annesinin intikamını almak ister Selinin babasından, ama adam ölmüş olur. Bu yüzden Selini kaçırır. Gelelim incelemeye; Kitabın sonun da bir ters köşe olacağını anlamıştım, ama bu kadarını beklemiyordum. Çok iyi bir ters köşe yapmış yazar. Genel anlamdakitabın konusu, işlenen karakterler gözel. Aynı şeylerin tekrarı olmuyor, konu hep değişiyor. Ama bence yinede kitabı biraz kısalta bilirdi. Kitap fazla uzatılmış, hikayeyi daha toplayıp kısalta bilirdiler)) Onun dışında okuması keyifliydi)
Anka Serisi
2023 4. kitabı
ANKA SERİSİ Merhabalar Ocak ayında #çiçekkızlarokuyor grubumuzla birlikte okuduğumuz mükemmel bir seri. aslihandogakalemini konuşturmuş yine yeniden.. Öyle içime işleyen bir kurgu ki kah sinir olarak, kah ağlayarak okudum. Öyle fazla acı var ki, içiniz cız ediyor okurken. İki yaralı kalp, iki acılı ruh nasıl olurda bir araya gelebilir. 4 yetim çocuk birlikte hayata tutunmak için bir birlerini kolluyor küçücük yaşlarında... Hikayemiz Selin'in yetimhaneye annesi tarafından bırakılmasıyla başlıyor, anka, kızıl ve avcı ona kardeş, arkadaş oluyorlar hiç ayrılmamak üzere. Derim Akhan hayatın ona karşı hiç acıması olmadı. Derim de hayata hiç acımadı kanadığı kadar kanattı. Babasının acımasızlığı hayatına mâl oldu, en sevdiğikleriyle hep imtahan edildi yaralı yüreği öyle mükemmel bir kadınla tamamlandı ki artık kimse onu durduramaz.. Anka ve Alin Soylu devlet için çalışan özel birlik askerleri, hem annelerinin karnında hemde hayatta hiç ayrılmadılar mutlulukları, acıları birlikte yaşadılar, Avcı ve Selin hep birlikte büyük bir aile oldular birbirlerine. Anka ve Derim'in karşılaşması arkadaşlığın ve acının bedeli. Her yanlış bazen yanlış değil sadece acıdır. Yaşanılanlar öyle etkilediki beni, iyi ki okudum iyi ki yazdın güzel kadın. Neler yazsam az kalır bu seri için. Ben en çok Derim Akhan'ın yaşadıklarından etkilendim. Hep bir aile özlemi ona imkansızları başarttı. Elbet her mutluluk büyük zorluklardan geçer okudukca her taş yerine oturuyor. Her hayat bir birine dokunuyor, büyük bir aile ve geçmiş asla engel değil mutluluğa. Bir finali var asla tahmin edemediğim, hiç tereddütsüz #okudumokuyun diyorum hiç pişman olmayacaksınız uzun bir yolculuk ama değer.. Anka 1 Anka 2 Anka 3 Anka 4 Aslıhan Doğa
Roman
2021 14. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2021 16:21
Beğendiğim kitap olayların akışı gidişatı konusunu sevdim baş kadın karakteri de sevdim Jan karakteri de akıllı bir karakter Derimin yaptıkları çok kötüydü ya acayip sinirlendirdi beni okurken kızmadan sinirlenmeden edemedim o sarışın Derimin yanında duran kadının adı neydi ya adını unuttum bence o yaptıklarının bedelini ödemeli bu şekilde paçayı kurtarması sinirimi bozdu yani güzel kitapdı fena değildi
Mon Phoenix
·540 syf.·
2023 7. kitabı
Kitap kurgusunu içindeki ters köşeyi çok beğendim ve tüm seriyi okudum. Ilk 2 kitabı soluksuz okurken sonraki kitaplarda ara ara sıkıldım. 5 kitaba kadar uzatmak gereksiz olmuş.
Duygu/Düşünce
2021 184. kitabı
Merhaba kitap severler; Selin,küçük yaşta babasının tacizlerine maruz kalır.Anne kızını korumak için yurda teslim eder.Küçük kızın tek kurtuluşu yeni kimlik ve annesiz bir yaşantıya mahkum edilmesidir. (Annenin fedakarlığı , bildiği sona kendinden vazgecişi yüreğimi dağladı.)Yıllar sonra babasının suçlu kimliği,kirli geçmişi yüzünden bedel ödemek zorunda kalır... Derim, karakteri beni hop oturttu hop kaldırdı.Seveyim mi? Kızayım mı? Yoksa geçmişinde aldığı yaralardan dolayı kendini feda edip suç makinesine dönüşmesini anlayışla mı? Karşılıyım. Resmen dengemi bozdu.‍️ Kesinlikle okumalısınız o zaman hak verecek ve ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız... Annesinin intikamıyla yanıp tutuşan gerektiğinde bu uğurda gözü hiç bir şeyi görmeyen güçlü,kıvrak zekalı, öfkeli, sert görünümü altında zayıf ve derine indiğinde özünde iyi kırıntıları olan fakat gözü dönmüş bir mafya... Peki ya bu iki zıt karakter zamanla çekim alanına girerse? Derim'in taş kalbi Selin ile dönüşüme uğrayabilecek mi? "Kimsesizliğin bir çok avantajı vardır...Seni koruyacak kimse yoktur...Her şeyle tek başına başa çıkmaya çalışırsın...Kimsesizliğin tek bir avantajı vardır.Kimsesiz birini hiç bir şeyle tehdit edemezsin! İstediğini ona yaptıramazsın! Kimsesiz birinin zayıf noktası yoktur..." Aylin Karadamak tavsiyesiyle @theseusyayinevi 'ndan çıkan @aslihandoga1408 ''ın kaleme aldığı #Anka isimli serinin 1. kitabı okuyup inceledim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Kitapla ve sevgiyle kalın... @perseusyayinevi #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#
2023 8. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2023 00:00
Ah Derim ah, öfkene sahip çıkabilseydin belki de sonu böyle olmayacaktı... Anka, harika bir kadın ve harika bir kardeş... Asla kardeşine ihanet etmeyen ve ihanet kelimesini aklırdan geçirmeyen bir vefakar. İkinci kitaba geçmek için heyecanlıyım
2021 6. kitabı
Kitap Yorumu//Anka 1-Aslıhan Doğa . Her şeyi yoluna koyduğunu zannederken tepetaklak olan bir hayat… Kader ortağı üç arkadaşından başka kimsesi olmayan bir kadın, intikamla doldurduğu taşlaşmış kalbine söz geçiremeyen karanlık bir adam… . Serinin ilk kitabı, size dostlarınız için ne kadar ileri gidebileceğinizi sorgulatacak. @aslihandoga1408 'in açık ara en iyi kitabı ve serisi bence. Tabii ben editörlüğün verdiği ekstra ayrımcılıkla 2. kitabı da okudum ve Aslıhan'ın en iyi serisi olduğunu iddia ediyorum. Aslıhan'ın kaleminin akıcılığını tartışma konusu bile yapmıyorum. Okurken ne ara bitti kitap anlamıyorsunuz bile. Ki ben gerçek hayat kurguları okumam ama bu kadının kalemine aşığım. Kime tavsiye ettiysem de bir kötü yorum görmedim kitapları için. Asla pişman etmiyor.
2023 28. kitabı
Beklediğimden çok daha iyiydi. Kurgusu, yazarın akıcı anlatımı beni şaşırttı. Diyalogların dolu dolu olması ve hikayenin temelinin iyi olması kitabı bir çırpıda okutuyor. Kesinlikle seriye devam edeceğim. Kitap hakkındaki tek olumsuz düşüncem ana karakterler arasındaki başlangıçta olan zoraki birliktelik kısmının biraz benim için abartı olması…. Kurgu da olsa gönülsüz ve zoraki birliktelik okumak hoşuma gitmiyor… Neyse o motor kısmı neydi öyle ya
1000k

Aslıhan DoğaYazar · 13 kitap
İstanbul doğumlu olan Aslıhan Doğa, Lise sonrası İngiltere’de eğitim gördüğü Brooklands College’in ardından, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Felsefe bölümü mezunudur. Şu an halen Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaya devam etmekte ve iyi derece İngilizce bilmektedir. Seyahat, dövüş sporları, okumak ve yazmak ilgi alanlarıdır.