5 Temmuz 2022
Theseus Yayınevi

Anka Serisi
2022 110. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2022 18:37
Herkese merhabalar, Uzun bir yorum olucak. Son kitaba kadar hiç yorumda bulunmadım. 5 kitaplık bir seri oluyor Anka’mız. Yorumum ile serimizi bittirelim. O kadar çok duygu besliyorum ki bu kitaba bu
Roman
Anka serisi yorumu
2023 44. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2023 18:14
Herkese selamlar öncelikle. Bir serinin daha sonuna geldik. Beş kitaplık kocaman bir macera yaşadım bu seride. Bu kitapta bir kadının ne kadar güçlü olabileceğini gördüm. Bir adamın kötülük dolu hayatında adım adım değişimine şahit oldum. İlk kitapta nefret ettiğim derimi son kitapta daha iyi anlamıştım artık. Ankanın ailesi için neler yapabileceğini daha ilk kitapta okumuştum. Her karakterini çok sevdim bu kitabın . Fakat uyarmam gereken konular var. Bu kitaplarda şiddet var , yetişkin içerik var. Bir de son kitapta daha iyi anlatıldığı gibi erkek karakterimiz kafasının içinde farklı karakterleri olan bir adam. Ama ben bu kitapları çok sevdim. Ve yukarıda saydığım durumlardan rahatsız olmayanlar varsa bir şans verebilirler. Okumak isteyenlere tavsiye edilir.
Edebiyat & Roman
Puan vermedi·640 syf.·
2022 396. kitabı
Seri genel olarak fena değil diyeceğim kıvamdaydı. Yazarın ğç serisi içinde benim için ikinci sırada yer alır. Konu itibariyle yaratıcı olunmuş karakter çeşitliliği fazla bir seriydi. Konusunda bahsetmeme gerek yok bakarsınız zaten ama yazarın kalemi fena değil. En temel sorun max üç kitapta bitecek bir seriyi beş kitapta bitirmek.
2023 10. kitabı
--ANKA-- "İnsan hayatını büyük olaylar değiştirmez aslında. İnsan hayatı, minik detaylarda gizlidir ve genelde o minik detay ve ayrıntıların ortaya çıkardığı gerçekliklerle değişime uğrar." Selin 7 yaşında tüm renkleri solmuş bir kız çocuğu babasının sapkınlıkları tacizleri ile geçen 7 koca yıl. Annesinin onu kaçırıp bir yurda baırakması ile dahada kaosa dönen bir hayat. Aynı yurda bırakılmış aynı hikayenin kimseler tarafından bilinmeyen diğer 3 küçük kahramanları gibi Derim babası tarafından katledilmiş bir hayatın diğer kurbanı ilk tokadı 2 yaşında yedi, ilk cinayetini 13 yaşında işledi annesi onu kurtarabilmek için var gücü ile çalıştı sonra ne mi oldu cehennem çocuğu doğdu Onlar en mutlu olmaları gereken yaşlarda en savunmasız çağlarında aynı hayatın farklı ve derin acılarını yaşayan renkleri solmuş çocuklarıydı. Kaf Dağı’nın arkası zifiri karanlık, Hayata yeniden gelmeli artık... Hayatlarının o en sancılı ve acılı dönemlerini @cicekkizlarokuyor grubumuz ile birlikte okuduk ve bu yüzden kalanını kitaba bıraktım mutlaka okuyun. Hikaye sadece bukadar değil tabiki asıl süprizler okudukça karşınıza çıkacak ve çok şaşıracaksınız. sevgili yazarımız @aslihandoga1408 yine bir harikalar yaratmış okurken çok keyif aldım ve asla pişman olmadım.
Roman
2024 21. kitabı
Serinin son kitabı. Duygu yönü daha ağır basıyor. Diğerlerinde daha fazla gülümsediğim an olmuştu bunda daha az. Bu kitapta Derim’in o beş yıllık dönemdeki hayatına tanık oluyoruz. Yanında çalışan insanların neden ona bu kadar sadık olduğuna da tekrardan öğreniyoruz. Beni, Hakkı beyin hikayesi çok etkiledi. Ozan’ı zaten biliyorduk. Neden o ünlü Fransız aşçının onla çalıştığını da öğrendik. Diğer 4 kitaptan daha farklı bir havası vardı kitabın. İlk başlarken şok edici bir gerçekle başlıyor. Derim büyük bir yıkım yaşıyor ama yine onu ayağa kaldıran Anka oluyor. Aile olmaya dair daha çok şey okuyoruz. Yeni bir düzen kurulmuş ve o kadar detaylı ki sanki gerçekten bu yaşanmış diyorsunuz. O iki Ela göz detayı bu kitapta yine vardı ki en sevdiğim sahnelerden biriydi yine. Finali harika bir epilog tarzında olmuş. Yıllar sonrasından bir güne tanık oluyoruz ve o sürece gelene kadar sürede geçen bazı olayları da Aşil’den öğreniyoruz İyi ki okumuşum dediğim bir seriydi. Yazarın kurgu ve anlatım gücüne hayran kaldım. Tekrar tekrar okurum
2022 69. kitabı
Çok ama çok özlemişim.. Ah Derim ahh.. Yazar, yaşananları öyle güzel okuyucuya hissettiriyor ki; sözün bittiği yerde olduğumuzu çok güzel anlatıyor.. Sanki ne desem, nasıl anlatsam kelimeler eksik kalacak gibi.. Özellikle de kitapta Derim’in ağzından okunan bölümler vardı ki, Derim’in pusulası Aşil’den beş yıl uzakta neler yaşadığını okuyoruz. Yazarın kitaplarının her birinin yeri ayrı olsa da Derim’in yeri bir başka bende.. Derim’in kendi içindeki benlik savaşını okurken çok etkilendim. Anka’nın “cehennem çocuğum” demesine sebep olan iblis Derim’i de çok sevdim ben, her ne yapmış olursa olsun..
Yorumm
2024 32. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 17:39
ANKA-5 Yazarı: Aslıhan DOĞA Yayinevi: Theseus
1000k
Puan vermedi·640 syf.·
2025 24. kitabı
Yorum yazmak için son kitabı bitirmeyi bekledim, açıkçası genel itibariyle güzel ve okunabilir bir seriydi. Konusu ve karakterler çok güzel kurgulanmış, en bi sevdiğim şekliyle güçlü kadın ve erkek karakterler seriye damga vurmuş gerçekten. Kızlar ayrıca bi hitim oldular ama Alin'i biraz daha karakterime yakın hissettiğim için belki ayrı bi sevdim. Derim, ismine hala biraz alışamasam da çok iyi işlenmiş ve çok sevdiğim bir karakter oldu ama şu kendine acıma seansları biraz daha kısa tutulabilirmiş sanki. Hele 1.kitapta bu kadar ortalığı kasıp kavuran bir karakter iken 2.kitabın neredeyse tamamında bir drama halinde olması beni düşündürmedi değil hani devam etme konusunda. Ama herkesin hemfikir olduğu gibi Aşil bu fikrimi rafa kaldırmama sebep oldu. Hele ki en sonunda onun da babası gibi güçlü bir karaktere dönüştüğünü görmek yanılmadığımı gösterdi. Ve yazarın bir yan seri çalışmasının sinyalleri mi veriliyor acaba diye de düşünmeden edemedim.
2020 14. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2020 00:00
Ah o mavi gözler... Kurşun gibi saplanan kıyamet bakışlı gözler... Uğruna şimdi ölümü göze aldığım gözler... Bir gün öğrenebilecek mi acaba? Kalbine saplamayı başaramadığı kurşunu aslında çoktan benim kalbime sapladığını bir gün öğrenebilecek mi? Kalbimi paramparça ettiğini, ateşle kavurup küle dönüştürdüğünü ve o küllerden başka bir ben yarattığını öğrenebilecek mi? Onun sevdikleri için verdiği savaşı şimdi anlayabiliyorum. Çünkü daha doğmamış bir çocuğu sevdim ben. Onun için savaşa gidiyorum. Sadakatini şimdi anlayabiliyorum. Çünkü sadakat adanmak demek bir anlamda. Beni görmek istemeyen bir kadına adandım ben. Elimin bir daha asla başka bir ele değmemesine yemin ediyorum. Ülkesi uğruna canını verebilecek olmasını şimdi anlıyorum. Çünkü ilk kez kendimi birine ait hissediyorum. Bir ülke uğruna canımı vermeye gidiyorum.
2023 28. kitabı
Merhabalar #çiçekkızlarokuyor grubuz @aslihandoga1408 #ankaserisi ile geldim 5 kalın kitap sürükleyici bir şekilde bitti dolu dolu okudum kitapları yazarın bütün kitapları favorim çok tatmin edici onlara veda etmek biraz üzücü Kitapta bütün duyguları hissettik aşk pişmanlık geçmiş ile yüzleşme aile bağları Kan bağı değil can bağıyla birbirlerine bağlı olmaları çok güzeldi hepsinin bir hikayeleri o kadar derinden etkiledi beni birbirlerinin yaralarını sardılar. Anka Derim'in yaralarını çok güzel sardı. Derin Anka Alin Avcı Selin Jan minik mücize Aşil kitaptaki bütün karakterler çok güzellerdi iyiki okudum okuyun kesinlikle tavsiyedir

Aslıhan DoğaYazar · 13 kitap
İstanbul doğumlu olan Aslıhan Doğa, Lise sonrası İngiltere’de eğitim gördüğü Brooklands College’in ardından, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Felsefe bölümü mezunudur. Şu an halen Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaya devam etmekte ve iyi derece İngilizce bilmektedir. Seyahat, dövüş sporları, okumak ve yazmak ilgi alanlarıdır.