"İnsan bir kere kötülük yapmaya görsün. O eşik geçildikten sonra başka kötülükler yapmamak için hiçbir sebep kalmaz. Günahın biri de onu da aynıdır.Cinayet de öyle.O yüzden bir kere cinayet işleyen ikinciyi,üçüncüyü de rahatlıkla işler..." #alinti
Duygusal yoğunluklar yaşayıp, çevremizde olan biteni algılayamadığımız zamanlarda, gören gözümüz, duyan kulağımız, gariplikleri farkedip harekete geçen beynimiz olan, bizi tüm yanlışlıkların içinden çekip alan harika bir dost. Lanetli ya da lanetsiz her eve her insana lazım olan başına kar yağmayan güvenilir dağ olanlarından; Ayten.
"Ayten", sayesinde arkadaş seçiminin önemini bir kez daha anladığımız bir kitap #lanetlievinkatili .
Çok zekice hazırlanmış bir kurgu. Akıcı ve merak uyandırıcı anlatımı sayesinde bir çırpıda okunup, kapağı kapatıldığında; okurun yüzünde memmuniyet dolu tebessüm bırakanlardan. Benim kadar polisiye sevdalısı annemin benden önce kitabı iki günde okuyup bitirdiğini de eklemek isterim.
Kitabın arka kapağında yazdığı gibi kitap Agatha Christie severlerin de çok beğenerek okuyacağı bir roman.
Doğal görünen bir ölümün cinayet olduğundan şüphelenen ve "yemin ederim ama ispatlayamam diyerek,"hislerinin peşinden giden Ayten, kendini seri cinayetlerin ortasında bulduğunda; artık kanıtları da bulmak zorundaydı.
Önemsiz gibi görünen o ince nüansların aslında ne kadar önemli olduğunu, okurken bir kere daha fark ettiğimiz, sonucu ile de ters köşe garantili #gencoysumer imzalı güzel bir polisiye.
Polisiye okumak isteyip de, kan ve vahşetten imtina edenler için de polisiye severler için de 2024 yılının son polisiye önerisi olarak tüm #gerimgerimgeriliyoruz demeyi sevenlere bir öneri olarak bırakıyorum. Yeni yılda da bol bol polisiye okumalarda buluşmak dileğiyle
Siz polisiye kitaplar okumayı seviyor musunuz? Yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Ben #herdemkitap in polisiyelerini çok seviyorum. Siz yayineviyle tanıştınız mı?