Bir Katil Kim? Polisiyesi

Ekim 2024
Herdem Kitap Yayınları
Sıralamalar

2024 93. kitabı
Gencoy Sümer / Lanetli Evin Katili Eğlenceli diyalogları, sürükleyici gizemi, soru işaretleri ve ters köşe eden finali ile soluksuz okuyacağınız bir polisiye. Herkesin hayatına müdahale eden, zengin ve sevilmeyen bir adamdı Fikret Erbay. Seneler önce Güzelhisar’a karısı, oğlu ve kardeşi Füsun ile gelmişti. Geçmişteki sahiplerinin yaşadıklarından dolayı herkesin lanetli ev dedikleri yeri almış, ailesiyle birlikte yaşıyordu. Seneler içinde başlarına gelenler evin gerçekten lanetli olduğunu doğrular cinstendi. Fikret artık yaşlanmış ve son günlerini yaşarken tüm aile eve davet edildi. Mirasın kokusunu alan akrabaları gelmiş ve onun öleceği günü beklerken onu tek umursayan kardeşi Füsun’du. Ayten, eşini kaybetmiş köpeği ile yaşayan emekli bir öğretmen. Kendisi Füsun’un yakın bir arkadaşı. Bu karaktere bayılacaksınız. Olayları ve karakterleri ondan öğreniyor ve sanki bir arkadaşınızla dedikodu yapıyormuş gibi hissediyorsunuz. Agatha Cristie’nin romanlarını okuyanlar, yarattığı “Miss Marple” karakterini anımsayacaklardır. Ayten de o karakterin Türk versiyonu gibiydi. Çevresi tarafından da Miss Marple lakabı verilen bir karakter. Fikret’in avukatını çağırması ile ortaya çıkan bir gerçek ve ertesi gün ani ölümü Ayten’in bunun bir cinayet olduğunu düşünmesine sebep olur. Kime nasıl söyleyeyim derken ölümlerin devam etmesi ve geçmişin lanetinin gün yüzüne çıkması elden bırakmadan okumanızı sağlıyor. Özellikle finalinin hissettirdiklerine bayılacaksınız. Yazarın kalemini ve olay örgülerini çok seviyorum. Türü sevenlerin kaçırmaması gereken bir “Katil kim” polisiyesi. Keyifli okumalar…
2024 122. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Gencoy Sümer kaleminden Lanetli Evin Katili kitabının yorumu ile geldim Kasım ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 329 sayfalık bir kitap 1990 yılında geçen bir Katil kim? polisiyesi. İstanbul'un en eski sayfiyelerinden Güzelhisar'daki koyun tam uç kısmında kumsalın üzerine inşa edilmiş denizle iç içe olan yalıda yetmiş yıl önce gizemli bir cinayet işlenmiş, Kadıköy'deki St. Bernard Koleji'nin Fransız müdürünün karısı, iki çocuğu ve çocuklarının mürebbiyesi öldürülmüştü. Cesetler hiçbir zaman bulunamamıştı. Belde halkı lanetli olarak adını çıkarıp, sokağından geçilmeyen evi 1950'ler de Geredeli iş adamı olan Fikret Erbay satın almıştı. Ailesinin, akrabalarının hayatına müdahale eden, zengin ve sevilmeyen bir adam olarak tanınırdı. Fikret, karısı Tülin, oğlu Melih ve kız kardeşi Füsun eve yerleşmesinden sonra da evin uğursuzluğu devam etti. 1965 yılında Fikret'in oğlu Melih evin bahçesindeki bir ağaca kendisini astı. Oğlunun intiharından beş yıl sonra aklını kaybeden karısı Tülin akıl hastanesinde vefat etti. Füsun ise kaç yaşına gelmiş hala evlenemiyordu. Üstelik ev de sesler duymaya bahçe de hayalet görmeye başlamıştı. Geçmişi kanlı ve karanlık, tekinsiz bu evde lanet devam mı ediyordu? Ayten öğretmen altmış yaşında emekli bir öğretmendi. Eşi Cihat'ı kaybetmiş Güzelhisar'daki evlerinde köpeği Karabaş ile birlikte yaşıyordu. Ayten öğretmen kitap okumayı çok sever, özellikle polisiye kitaplarını, en sevdiği yazar da Agatha Christie. "Miss Marple" lakaplı keskin, kıvrak bir zekaya, olayları farklı açıdan görme kabiliyetini sahipti. Kendisi Füsun'un tek ve yegane dostuydu. Zaman ilerlemiş 1990 yılına gelinmişti. Koca yalıda bir tek Füsun ve Fikret kalmıştı. Fikret ağır hasta olmuş kendisine sürekli bakmakla sorumlu Sibel adında bir hemşire tutulmuştu.
2025 7. kitabı
Lanetli Evin katili kim? 90 yıllarda geçen bu kitabın konusu oldukça gizemli. Karakter ve olay örgüsü ile soluksuz okunacak bu eseri okumaya hazır olun. Ters köşe sonu ile eminim okuyan herkesi şaşırtacaktır. Eserin konusuna gelecek olursam; zengin bir iş adamı olan Fikret Bey Güzelhisar'ın en uç noktasına 1950'li yıllarda inşa edilen evi satın almıştır. Bütün söylenenlere kulağını tıkamıştır. Zira evin ihtişamından ziyade namı belde sakinlerince hiçte iyi anılmamaktadır. Yaşanan trajedi ise gizemi ile gündemi zaman zaman meşgul etmeye devam etmektedir. 90'lı yıllarda olmasına rağmen herkesin gözünde ev artık lanetlidir. Fikret bey ise artık hem yaşlanmış hem de hastalığı ile mücadele etmeye başlamıştır. Oysa bu yaşlı ve huysuzluğu ile ünlü adam hiç kimseyi görmek istememektedir. Akrabaları ise akbaba gibi mirasının peşindedir. Herkes kendince Fikret beyin ölümü üzerinden hayal kurarken o avukatını çağırarak hepsinin içine şüphe tohumları bırakmayı başarıyor. Bundan sonrası ise tam bir muamma. Fikret beyin kardeşi Füsun ne yapacağını bilmez bir halde üzüntüsünü paylaşmak niyeti ile emekli öğretmen olan arkadaşı Ayten Hanımın desteğini isteyerek endişelerini paylaşıyor. Ayten Hanım ise zehir gibi bir zekaya sahiptir. Eve girip çıkarken dikkatini çeken olaylar ise Fikret Beyin ölümü ile merakını cezbeder. Artık daha temkinli olmaya başlar zira Fikret beyin ölümünden sonra başka ölümler olunca Ayten Hanım bunların tesadüf olmadığına karar veriyor. Kedi fare oyunu da burada başlıyor. Agatha Christie' nin Miss Marple karakterinin can bulmuş hali olan Ayten Hanım bütün ipuçlarını birbirine bağlayarak gizemi çözmeye çalışırken şeytanın aklına gelmeyen olaylarla karşılaşıyor. Kitap hakkında daha fazla spoi vermeden son yıllarda okuduğum en iyi polisiye kitap olduğunu gönül
Polisiye
2024 83. kitabı
"İnsan bir kere kötülük yapmaya görsün. O eşik geçildikten sonra başka kötülükler yapmamak için hiçbir sebep kalmaz. Günahın biri de onu da aynıdır.Cinayet de öyle.O yüzden bir kere cinayet işleyen ikinciyi,üçüncüyü de rahatlıkla işler..." #alinti Duygusal yoğunluklar yaşayıp, çevremizde olan biteni algılayamadığımız zamanlarda, gören gözümüz, duyan kulağımız, gariplikleri farkedip harekete geçen beynimiz olan, bizi tüm yanlışlıkların içinden çekip alan harika bir dost. Lanetli ya da lanetsiz her eve her insana lazım olan başına kar yağmayan güvenilir dağ olanlarından; Ayten. "Ayten", sayesinde arkadaş seçiminin önemini bir kez daha anladığımız bir kitap #lanetlievinkatili . Çok zekice hazırlanmış bir kurgu. Akıcı ve merak uyandırıcı anlatımı sayesinde bir çırpıda okunup, kapağı kapatıldığında; okurun yüzünde memmuniyet dolu tebessüm bırakanlardan. Benim kadar polisiye sevdalısı annemin benden önce kitabı iki günde okuyup bitirdiğini de eklemek isterim. Kitabın arka kapağında yazdığı gibi kitap Agatha Christie severlerin de çok beğenerek okuyacağı bir roman. Doğal görünen bir ölümün cinayet olduğundan şüphelenen ve "yemin ederim ama ispatlayamam diyerek,"hislerinin peşinden giden Ayten, kendini seri cinayetlerin ortasında bulduğunda; artık kanıtları da bulmak zorundaydı. Önemsiz gibi görünen o ince nüansların aslında ne kadar önemli olduğunu, okurken bir kere daha fark ettiğimiz, sonucu ile de ters köşe garantili #gencoysumer imzalı güzel bir polisiye. Polisiye okumak isteyip de, kan ve vahşetten imtina edenler için de polisiye severler için de 2024 yılının son polisiye önerisi olarak tüm #gerimgerimgeriliyoruz demeyi sevenlere bir öneri olarak bırakıyorum. Yeni yılda da bol bol polisiye okumalarda buluşmak dileğiyle Siz polisiye kitaplar okumayı seviyor
Polisiye
2025 4. kitabı
LANETLİ EVİN KATİLİ Bir "Katil Kim ? " Polisiyesi Şüpheliler ile dolu bir ev... Acıması bir katil... Kusursuz bir plan... Selamlarrr... Zekice kurgulanmış muhteşem bir cinayet gizemi okumam ister misiniz? İsterseniz bu kitap tam da size göre. Yazarımızın kalemine hayranım. Öyle güzel yazıyor ki her kitabında kendimi su gibi akan sayfalar arasında buluyorum. Eee tabi katil kim bulmadan son gelmeden de elimden bırakmak istemiyorum. Güzelhisar da herkesin lanetli dediği bir ev. O evde yaşayan ve herkese vakti zamanında deyimi yerinde ise kan kusturan Fikret Erbay. Şimdilerde ölüm döşeğindedir ve kimseler ile görüşmek istemez. Kız kardeşi Füsun'dan başka güveneceği kimse de kalmaz. Füsun her dediğini yapmış ve evlenmemiş bir kadındır. Onu anlayan dinleyen ise emekli öğretmen olan Ayten'dir. Eskiden beri tanışırlar. Fikret ölüm döşeğindeyken de orada bulunan Ayten durumdan şüphelenir. Zengin bir adam olunca ve ortada miras olunca konuşulanlar duyulunca da bir zamanlar lakabı "Miss Marple " olan Ayten olaya el atar. Şüphelerinde haklı da çıkar ard arda zekice işlenen ve birbiri ile bağlantılı olan cinayetleri çözmekte kararlıdır. Bunun için eski öğrencisi olan savcı ile ondan bir adım önde olarak titizlik ile araştırmaya başlar. Siz de okudukça vayyy diyeceksiniz. Katil mi ? Kim bilir kim ?
2026 16. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 00:55
LANETLİ EVİN KATİLİ 𝗕İ𝗥 “𝗞𝗔𝗧İ𝗟 𝗞İ𝗠?” 𝗣𝗢𝗟İ𝗦İ𝗬𝗘𝗦İ Gencoy SÜMER Elimden bırakamadan, soluksuz ve uykusuz kalarak okuduğum polisiye bir eser ile sizlerleyim sayfa dostlarım. Kitap seçimlerimde yazarı fark etmeksizin polisiye türü her zaman önceliğim olmuştur ama son yıllarda Türk yazarlarımızdan polisiye kurguları okumayı daha çok tercih eder oldum kesinlikle. Belki mekânlar, belki karakterler belki de hikâyeler tanıdık geldiği için seçimim bizim yazarlarımızdan yana oluyor bilmiyorum ama eserleri ile buluştuğum her bir yazarımız kesinlikle çok başarılı ve zekice hazırlanmış kurgular kaleme alıyorlar. Tıpkı Gencoy Bey’in Lanetli Evin Katili gibi. Üstelik tam da okumaktan keyif aldığım türde bir kurguydu; şüphelilerle dolu bir ev, acımasız bir katil ve kusursuz bir plan… Eşi ile birlikte öğretmenlik mesleğinden emekli olan Ayten Hanım doğup büyüdüğü ve annesinin o zamanlar hayatta olduğu İstanbul’un Güzelhisar’ına yerleşirler. Önce annesini sonrada eşini kaybeden Ayten Hanım altmışına merdiven dayadığında hayatta bir başınadır. Aaa pardon köpeğimiz Karabaş’ı unutmayalım ve Ayten Hanım’ın yakın dostlarını da… Ayten Hanım’ı, Agatha Christie’nin romanlarındaki Miss Marple’e benzeten Halide ve abisi yüzünden evlenememiş Füsun yakın dostlarındandır Ayten Hanım’ın. Halide yakın komşusu, Füsun Hanım ise ölüm döşeğindeki abisi Fikret Bey ile Güzelhisar’ın en görkemli ama herkes tarafından lanetli denilen büyük bir evde yaşıyordur. Evin lanetli oluşunun hikâyesi yıllardır konuşulurken Fikret Bey’in oğlunun yine o evde intihar etmesi ve ardından eşinin aklını kaybetmesiyle dedikodular başını alıp gitmiştir. Son günlerde de Füsun’un Ayten’e söyledikleri akıl alır gibi değildir çünkü Füsun’un söylemesine göre eve yengesinin hayaleti dadanmıştır. Aslında evde Füsun’un vefat etmiş
2024 130. kitabı
Selamlar, Agatha Christie romanlarının meşhur zeki teyzesi dedektif Miss Marple’yi bilmeyeniniz yoktur sanırım.. Size bunun Türk versiyonu ile tanıştırmak istiyorum.. Ayten hanım. Kendisi emekli bir Tarih öğretmeni. Çocuksuz bir evliliğin getirisi, eşini de kaybettikten sonra köpeği Karabaş ile tek kalırlar. Güzelhisar’a emekli olduktan sonra yerleşmişti ve hatırı sayılı dostları ile gününü geçirmekteydi. Güzelhisarın dedikodusu bol havası, geçmişi kanlı, karanlık ve tekinsiz bir eve sahip olmasıyla birkaç yıldır çalkalanıp duruyordu. Orayı son satın alın Fikret Bey ve ailesi de bu lanetli evin şöhretinden payını alır.. Fikret Bey çevresince çok da sevilmeyen bir adamdır, zengindir ve malı da kendine çok kıymetli olduğundan kız kardeşini bile evlenmesine müsaade etmemiş aynısını da oğluna yaşatmıştır. Ne yazık ki evin laneti genç hukuk öğrencisi oğlunun intiharı ile ailenin üstünde dolaşır.. Yıllar geçer, Fikret bey hasta yatağında son günlerini beklemektedir. Kız kardeşi Füsun ile Ayten Hanım çok yakın dostturlar. Ayten Hanım’ın bu eve girip çıkması, ortalıkta dolanan miras konusu, Fikret Bey'in kardeşinin karısı ve çocukları ve gelinlerinin mirastan pay kapma çabalarına karşılık ortaya çıkan yeni bir mirasçının varlığı durumu iyice kızıştırır. Fikret Beyin ölen oğlundan olma gayrimeşru torunu hayattadır ve yeni bir vasiyetname söz konusudur. Avukatın ziyaretinin akabinde Fikret Bey’in ani ölümü, o gece tüm akrabaların aynı evde bulunması işleri çığırından çıkarır.. Bizim Ayten Hanım ise ipuçları peşindedir.. Birbiri ardına işlenen seri cinayetler ve hepsinin odak noktası Fikret Beyin hastalığında kullanılan morfindir.. Ama kim neden bu kadar cinayete gerek görmüştür? Çok, çok zekice bir plan... Gözünü para hırsı bürümüş bir avuç akraba, laneti ile ismi nam
2024 30. kitabı
Zekice kurgulanmış muhteşem bir cinayet gizemi. Ali Genç hocam siz ne yaptınız öyle ters köşe olmayı bırakın kitabın sonunda resmen tepetaklak oldum. Nasıl bir son böyle,son sayfalara kadar aklımdan ne senaryolar geçti ama hiçbiri tutmadı. O kadar şüpheli içinde o kişi nasıl katil çıkar halen sindiremedim,kabul edemiyorum Muhteşem bir kurgu,soluksuz okuduğum harika bir polisiye kitap. Şüphelilerle dolu bir ev,kusursuz planlar ve ardı ardına işlenen cinayetler. Yazarın daha önce de kitaplarını okumuştum çok güzeldi,bu da tek kelimeyle harika.Polisiye türü kitapları okumayı sevmeyenlerin bile elinden bırakmayacağı bir kitap. Kesinlikle okumalısınız. Tekinsiz,geçmişi kanlı,karanlık,lanetli bir ev. Geçmişte yaşanan olaylar,ölümler yüzünden lanetli olduğu düşünüldüğü için yıllarca terk edilmiş. Uzun zamandan sonra Fikret Guzelhisar'da bu evi alır,tadilatını yapar eşi,oğlu ve kardeşi Füsun ile burada yaşar. Ayten,eşi vefat etmiş,çocukları olmayan köpeğiyle yaşayan,emekli öğretmen.Kitap okumayı çok sever,özellikle polisiye kitaplarını,en sevdiği yazar da Agatha Christie.Arkadaşı onu Agatha Christie'nin yaratmış olduğu Miss Marple karakterine benzetirdi çünkü olayları farklı açıdan görme kabiliyeti vardı.Güzelhisar'da yaşamakta.Sessiz,sakin ve dedikodunun çok olduğu bir yer burası. Füsun,Ayten'in en yakın arkadaşı.Anne ve babasını on dört yaşındayken kaybetmiş,onlar öldükten sonra Fikret abisinin yanında yaşamaya başlamış. Fikret abisi oldukça varlıklı biri.Oğlu intihar eder,beş sene sonra da eşi ölür.Şimdi de Fikret çok hasta,artık günleri sayılı.(Yoksa bu ev gerçekten lanetli mi?)O yüzden bütün aile üyelerine haber verirler. Füsun hariç hepsi biran önce ölmesini ve onlara kalacak olan mirası düşünüyordu.Ölmeden önce avukatını çağırır,ondan bir şey ister ve asıl olaylar
2024 113. kitabı
Lanetli Evin Katili Gencoy Sümer Bir " Katil Kim?" Polisiyesi Tekinsiz bir ev... Ölmek üzere olan bir adam... Açgözlü ve riyakar akrabalar... Pervasız bir katil... Güzelhisar kasabasında sahil kenarında çok eskiden beri lanetli olduğuna inanılan bir ev! Bir evin lanetli olması ve bu lanetin o evde yaşayanları etkilemesi mümkün mü? 70 yıl önce Fransız olan biri tarafından yaptırmış olan bu evin şimdiki sahipleri Fikret bey, eşi, oğlu ve kız kardeşi. Tabii onların da o eve gelişlerinin bir hikayesi var! Evin laneti midir bilinmez ama, Fikret Bey'in oğlunun intihar edişi, eşinin bu durum yüzünden akıl sağlığı sorunu yaşaması, Fikret Bey'in hastalanıp yataklara düşmesi bu olay örgüsü ile beraber bir de evde yaşayan aşçı ve hizmetçi var ve Fikret beye bakmasıyla sorumlu hemşire Sibel. Ölüm döşeğinde bir adam, oldukça varlıklı eve toplanmış yakın akrabaları, eve gelen avukatla yaşanan korku ve telaşlar, e tabii sebebiyet de bu durumda vasiyetname oluyor. Aç akrabalar vasiyetnamenin sonucunu beklerken bir de ortaya Ferit Bey'in intihar eden oğlunun gayrimeşru Bir oğlu olduğu ortaya çıkıyor ,bu durumda karışıklığı siz düşünün. Olay akışını bize Ayten anlatıyor, Fikret Bey'in kız kardeşi Füsun ile gelişen olaylar üzerine onların fikirlerine eşlik ediyoruz bunları okurken. Fikret Bey'in bu kadar erken beklenmeyen ölüm haberiyle Ayten ve Füsun'un çözmesi gereken gizemler çıkıyor ortaya. Bu arada Ayten karakterine Agahta'dan esinlenerek Miss Marple lakabının verilmesi çok hoşuma gitti. Miss Marple Ayten ile olayları çözmek heyecan vericiydi. Katili bulmak için zekice işlenen planlar altüst edildi, çünkü katil dört ölümcül hatayla kendini ele vermişti!... Evin laneti yeniden hortluyordu adeta bu lanet gerçekten bu evde yaşayanlara bulaşmış mıydı? Keyifli bir Katil Kim? Polisiyesi
Lanetli evin katili
2025 17. kitabı
" Hiçbir cinayet planı kusursuz değildir. Her zaman bir takım aksilikler çıkar." "Ve iki kere cinayet işleyen biri üçüncüyü de rahatlıkla işler." Selam canlar Bugün sizlere Eğlenceli diyalogları, sürükleyici gizemi ve finali ile ters köşe yapan soluksuz okuyacağınız bir polisiye kitap ile geldim... @herdemkitapyayin ' dan @gencoy_sumer kaleminden #lanetlievinkatili Ayten birlikte yaşadığı annesini ve sonrasında eşini kaybetmiş köpeği karabaş ile yaşayan emekli bir öğretmenimiz. Kitapta olayları ve karakterleri ondan öğrenip onun ağzından okuyoruz... Emin olun Ayten öğretmene bayılacaksınız. Kitap okadar akıcı ki bir günde bitti oysaki şöyle bir bakayım diye elime almıştım kitabı hatta daha başlıyorum Story 'si bile atmaya fırsatım olmadı su gibi aktı gitti... Polisiye severler sıkmadan hem eğlendiren hem kendini bir solukta okutan bir kitap arayışında iseniz mutlaka bu kitaba bir şans verin... Fikret Erbay zengin bir işadamı eşi, oğlu ve kız kardeşi ile Güzelhisar'da herkesin geçmişte yaşanan olaylardan dolayı lanetli diye tabir ettikleri evi satın alır ve orada yaşarlar. Zaman içinde başlarına gelenler evin lanetinden diye düşünülse de aslında Fikret 'in inadı ailesinin isteklerini göz ardı etmesiyle yaşanan olaylardır. Fikret çevresinde çokta sevilmeyen biridir zengin ama malı kendine oldukça kıymetli olduğundan zamanında kız kardeşi Füsun'un evlenmesine bile müsade etmemiş benim malım için evlenmek istiyor seninle der aynı olayı oğlu Melih'e de yaşatır. Neyse yıllar böyle akıp geçmiş Fikret yaşlanmış ölüm döşeğindedir. Son günlerini yaşayan Fikret tüm akrabalarının eve çağrılmasını ister eee tabi kalacak olan miras kokusunu alan akrabalar da hepsi eve toplanır. İşte olaylar tamda bundan sonra başlar akılda soru işaretleri bırakan bir ölüm ve arkasındaki sır
1000k

Gencoy SümerYazar · 6 kitap
Filyos’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Polisiye Durumlar internet sitesini kurdu. Türkiye’nin ilk dijital polisiye dergisi Dedektif’i yayımladı. İlk polisiye romanı Feneryolu Cinayetleri 2017 yılında yayınlandı.