Aile Sırrı

Herdem Yayıncılık
Sıralamalar

2024 31. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2024 23:15
Agatha Christie 'nin kitaplarının Türk yazar tarafından yazılmış hâli diyebileceğim bir polisiyeydi. Baş kahramanı Percule Hoirot :) Birkaç saatte okudum. Akıcı bir dili vardı. Çok karmaşık bir kitap değil. Beklentimi karşıladı.
2020 47. kitabı
AİLE SIRRI / GENCOY SÜMER Ünlü bilim adamı Sir Broderick Conway, evinin çalışma odasında ölü bulunmuştur.Geriye ise kapısı kilitli bir oda, bahçeye açılan bir kapı ve intikam içerikli bir not kalmıştır.Elde edilen ipuçları katilin evden biri olabileceğine işaret ediyordur.Kötü giden evlilik, başıboş bir yeğen, mirastan mahrum kalmış kızkardeş, işine taş koyulan bir meslektaş, ülkede çalışma izni biten ve eşi işten kovalan iki çalışan... Liste oldukça kabarık ve herkes birer şüpheli.Bilim adamının üzerinde çalıştığı son işi bir çok spekülasyona sebep olmuştur ve bu durumun ölümü sonrası daha da büyük sorunlara neden olabileceği düşüncesi ile Scotland Yard’a yapılan yoğun baskılar üzerine olaya dışarıdan müdahale edilir.Bu destek ünlü dedektif Percula Hoirot’ dan başkası değildir.Tüm detayları baştan incelemeye, tanıklarla tek tek görüşmeye başlar.Her açıdan dolayı ele alan dedektif yolun sonundaki karanlığı farkettiği anda ipler bir bir çözülmeye başlıyor. ••• Yazarın okuduğum ikinci kitabıydı.Feneryolu Cinayetlerini çok beğenmiştim şimdi ise Aile Sırrına bayıldım.Her detayı çok güzel saklanmış ve çözümü oldukça doyurucuydu.Aklınızda hiç bir soru işareti kalmıyor.Sonuna kadar herkesten az biraz şüphe ettiriyor.Ve sonunda bombayı patlatıyor.Ben çok severek okudum.Sevinerek söyleyebilirim ki başta bir kaç yeri bende dedektifimiz gibi farkettim ama ipuçları son olayda bağlayabildim.Anlatımı ve kurgusu çok iyiydi.Diğer kitaplarını ise en kısa zamanda okumayı hedefliyorum.Kesinlikle şans verilmesi gereken bir yazardır.Polisiye severlere içtenlikle söyleyebilirim.Türk yazarlarımızın arasında yeni bir nefes olduğunu düşünüyorum.
2019 16. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2019 00:49
Öncelikle Gencoy Sümer'i tebrik etmek istiyorum; polisiye okurları zeka dolu bir serüven hazırladığı için... Yazarın tarzı dünyaca ünlü polisiye yazar Agatha Christie'nin kalemine oldukça yakın. Bir cinayet... zeki bir dedektif ve başlıyor bulmaca... Kalemini, "Feneryolu Cinayetleri" adlı esiri ile tanıdığım Gencoy Sümer, o eserinde de kapalı oda cinayeti kaleme almış ve başarı ile altından kalkmıştı. Bu eserinde ise dedektifdergi.com sayfasında öykülerde cana bulan Dedektif Percule Hoirot'un gizem dolu bir cinayeti nasıl çözdüğüne tanıklık ettim... Londra'da işlenen bir cinayeti araştıran Scotland Yard dedektiflerinden, Paul McCartney işin içinde devlet protokolü de girince ünlü dedektif Percule Hoirot'un kapısını çalmakta gecikmez. Cinayet soruşturması çıkmaza girmiştir. Gelen baskılar ise öldürülen kişinin, sadece nüfuzlu olması ile ilgili değildir. Araştırma yaptığı büyük bir proje onun katilinin biran önce bulunması için dedektiflerin üzerindeki baskının artmasına sebep olmaktadır... Öldürülen kurban, sekiz şüpheli ve geçmişte saklı sırlar...Tam ortalarında ise Percule Hoirot... Sekiz şüphelinin sebepleri, hırsları ve intikam alma duyguları... Peki, ama katil kim? Ünlü dedektif bu soruya yanıt ararken, tüm elde ettiği ipuçları onu beklemediği yerlere sürükleyecektir... Karakterlerin analizi, olayın kurgusu, Londra sokakları sizi içine çekecek... Her sayfası gizem dolu bu eseri tüm okurlara tavsiye ederim...
2019 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2019 18:29
Iste Turk polisiyesinin en sevilen isimlerinden @gencoysumerin son kitabi Aile Sirri Agatha tarzini sevenlerin severek okuyacagi Katil Kim?  Percule Hoirot macerasi Koklu bi ailenin gecmisten gelen sirlarinin bugunun cinayetine sebep oldugu Gencoy Sumerin kaleminden bir cirpida okunan enfes bir polisiye
2020 13. kitabı
Yazarın daha önce Feneryolu Cinayetleri kitabını okuyup çok beğenmiştim.Tam bir kapalı oda polisiyesi. Bu kitabı da aynı şekilde kaleme alınmış. Dili ve anlatımı çok yalın ve akıcı elimden bırakamadım. Kitabımızın konusuna gelecek olursak; tanınmış bir bilim adamı olan Sir Broderick Conway bir cinayete kurban gidiyor. Londra Scotland Yard polisi ise cinayeti çözmesi için Percule Hoirot'la iş birliği yapıyor. Olayların açıklanması tam bir Agatha Christie tarzı ve bu benim çok hoşuma gitti. Yazarın elimde tek bir kitabı kaldı onun da hemen bitmesini istemiyorum biraz bekleteceğim sanırım. Tavsiyemdir.
2021 138. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2021 15:07
✔Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere Gencoy Sümer kaleminden okuduğum polisiye tarzında olan ikinci bir kitapla geldim. İlki Mavi Kolye idi. Bu kitap da ilk kitap kadar heyecan doluydu. Her bölümde birileri sorguya çekilmiş ve en sonunda katil yakalanmış. Kurgular biraz birbirine benziyor gibiydi. Katili aile içinde ararken başka türlü çıkması bizi ne kadar şaşırtsa da biraz daha farklı bitebilirdi bence. Yine de her halükarda kitabı beğendiğimi belirtmek isterim. Polisiye severlere tavsiyemdir ✔Kurgusuna gelecek olursak Conway ailesinin ikinci oğlu öldürülüyor. İlk oğlu, anne ve baba daha önceden ölmüş. Hayatta kalan sadece kız kardeşi var. Bu kitapta da yine başka birinden yardım alıyorlar olayın çözülmesi için. Bu dedektif bir yolculuğa çıkıyor: Geçmişe yolculuk. ✔Baba ve oğulun ölüm sebebi ne? İkinci çocuk neden ve kim tarafından öldürüldü? Ailenin sırrı ne? Olay neden geçmişe dayanıyor? Tüm bu soruların cevabını kitabı okuyarak alabilirsiniz ✔Yazarımızın kalemine sağlık
2020 22. kitabı
Gencoy Sümer keşke daha çok yazsa, bizler de keyifle okumaya devam etsek. Yine harika bir Gencoy Sümer polisiyesi okumanın verdiği haz ile bu satırları yazıyorum. Bir gecede bitirdiğim kitap, tüm polisiyeseverlere ısrarla salık veriyorum. Okuyun , okutturun...
2021 50. kitabı
Okuyanannevehobileri öncülüğünde @herdemkitapyayin kitaplarından yazar @gencoy_sumer kaleminden #ailesırrı kitabını okuduk. Londra 'da yaşayan Bilim Adamı Sir Broderick Conwey öldürülür. Bu cinayetin duyulup kargaşa olmasından korkan Başbakan Scotland Yard' a baskı yapsr ve bu cinayeti bir an önce çözmelerini söyler. Bu olayı çözme işi ünlü dedektif Percule Hoirot'a verilir. Olayı araştırmaya başlayan dedektif kendisini bambaşka olayların ve sırların içinde bulur. Araştırmaları sonucunda cinayetşb ailenin geçmişten gelen sırrı yüzünden işlendiği ortaya çıkar. Ailenin geçmişten gelen sırrı nedir? Katil kim? Bu sorunların cevapları ve dahası bu harika kitapta mutlaka okuyun derim. @herdemkitapyayin @gencoy_sumer Okuyanannevehobileri #idilleokuyoruz #herdempolisiye #polisiyekitaplar #1000k #keşfet#kitapokuyankadınlar #hobimgruplar #hobi̇mphoto #hobimsunset #hobinizhobimolsun @kitapcilginlariokuyor #benokudumsendeoku #kitapokuyankadınlar #kitapokuyananneler #kitapçılgınlarıokuyor#hürriyetkitapkulübü
2024 31. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2024 00:37
Agatha Christie tarzında yazılmış bir mini polisiye romandı. Hikâye, zengin bir ailenin geçmişten gelen bir sırrının neden olduğu cinayeti anlatıyor. Kitap, sürükleyici ve akıcı bir dile sahipti, bu yüzden okumak oldukça keyifliydi. Özellikle tatilde veya deniz kenarında dinlenirken okunabilecek harika bir kitaptı.
2020 26. kitabı
Polisiye türünde bir kitap okumak istiyorum; kitap beni kendine çeksin, katili bulmak için ipucularını takip edeyim, takip ederken şüpheli listemde eleme yapayım ama net bir şekilde eleme yaptığımı düşünürken elediğim kişiler yine listeye girsin, diye düşünüyorsanız aradığınız kitap Aile Sırrı. Kitabı okurken kafamda birçok kişi şüpheliydi. Kim doğruyu söylüyor? Kim yalan söylüyor? diye düşünerek kafamda tartarak okudum. Bir çok soru kafamda dururken sonuç bir anda çözülmeye başladı. Kitabın sonunda ise her şey kafamda oturarak kitabı kapattım. Londra'da işlenmiş bir cinayet.. Maktul tanınan bilim insanı Sir Broderick Conway'dır. Conway ailesi ise zenginliği ile ün salmış bir ailedir. Cinayetin arkasındaki sır perdesi çözümlenirken Devlet Politikasına uymayacak bir durum karşılarına çıkmasından endişe duyulunca Müfettiş Paul McCartney, ünlü dedektif Percule Horiot'un kapısını çalar. Ve ellerinde bulanan delilleri dedektife anlatmaya başlar. Bu delillerden birisi çalışma odasında bahçeye açılan bir kapı vardır. O kapı kilitli değildir. Ancak hava şartları da düşünülürse çalışma masanının üzerinde çamur lekesi bulunmamaktadır. Bu yüzden şüpheler katlin içerden biri olduğunu gösteriyor. Şüphe çekmemek için kapıyı açmış olabilir. İkinci ipucu ise daktiloya takılan bir kağıt. Bu kağıtta büyük harflerle yazılmış bir kağıt bulunmaktadır. "ESKİ GÜNAHLARIN GÖLGESİ UZUN OLUR" Bu iki ipucu da dedektif Percule Horiot'un kafasını karıştırmıştır. Sorguya nerede başlamalıdır? Katil neden bu cinayeti işlemiştir? Kafasında belirsizlikler ile yakaladığı ipucularını birleştirerek gizemli sırrın peşinden gidilecek bir yolculuğa tanık oluyoruz. Keyif alarak okudum. Kafanızı dağıtacak bir kitap arıyorsanız polisiye türünde kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakmanızı öneririm.

Gencoy SümerYazar · 6 kitap
Filyos’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Polisiye Durumlar internet sitesini kurdu. Türkiye’nin ilk dijital polisiye dergisi Dedektif’i yayımladı. İlk polisiye romanı Feneryolu Cinayetleri 2017 yılında yayınlandı.