Aşkın Kalpten Yolculuğu: Özlem, Tutku ve Kabullenme
2025 1. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2025 14:32
Wilhelm Schmid’in Aşk kitabı, insanın kalbine dokunan, aşkı anlamaya ve hissetmeye yönlendiren bir yolculuk sunuyor. Bu kitapta Schmid, aşkı yalnızca bir duygu olarak değil, hayatı derinden etkileyen bir deneyim olarak anlatıyor. Aşkın içinde mutluluk, korku, umut ve hüzün birbirine karışıyor. Kitap, aşkın insana yaşattığı bu zengin duyguları sade ama etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Birine ve Kendine Duyulan Hasret Schmid, aşkın özünde bir özlem olduğunu söylüyor. Sevdiğimiz kişiye duyduğumuz o derin hasret, bazen tarifsiz bir boşluk gibi içimizi dolduruyor. Ama bu boşluk aslında bizi büyüten, hissettiren bir şey. Çünkü bu özlem, sevdiğimiz kişiye yaklaştığımızda yerini tarifsiz bir mutluluğa bırakıyor. Kaybetme Endişesi Aşkta en derin hislerden biri de kaybetme korkusu. Sevdiğimiz kişiyi kaybetme düşüncesi kalbimizi sıkıştırır. Schmid, bu korkunun insanı hem güçsüz hem de güçlü kıldığını söylüyor. Çünkü sevgi, korkuyla karıştığında daha gerçek, daha derin bir hal alıyor. Ama bu korku aynı zamanda aşkın en zor tarafı. Bizi sarıp salmayan ateş olan Tutku, aşkın en canlı ve etkileyici kısmı. Schmid, bu ateşin insanı nasıl sarhoş ettiğini, bizi nasıl bir heyecan fırtınasına sürüklediğini anlatıyor. Ama yalnızca tutkuyla yaşanan bir aşk, kısa sürede yorucu hale gelebilir. Bu yüzden Schmid, aşkı dengede tutmanın önemini hatırlatıyor: “Aşk yalnızca ateş değil, aynı zamanda huzurdur.” Kabullenme: Kusurlarla Birlikte Sevmek Schmid’in belki de en güçlü mesajı, aşkın kusurları sevmekle büyüdüğüdür. Kimse mükemmel değil. Aşkta asıl sihir, sevdiğin kişinin kusurlarını görebilmek ve bunları sevginin bir parçası olarak kabul edebilmektir. Bu kabullenme, aşkı sadece romantik bir duygu olmaktan çıkarır ve insanı derin bir bağlılığa taşır. Aşkın Sessiz Gücü Aşk kitabı, aşkı yalnızca bir mutluluk kaynağı olarak değil, insanı dönüştüren bir deneyim olarak anlatıyor. Schmid, aşkın hem umut veren hem de can yakan yönlerini açıkça ortaya koyuyor. Aşk bazen huzur, bazen de fırtına gibi gelebilir. Ama her haliyle, insana derinlemesine hissetmeyi ve yaşamayı öğretir. Kitap, aşkın büyüsünü ve kırılganlığını kalpten bir dille anlatıyor.
Alıntı
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınları · 20251,212 okunma