···Okunma: 02 Ocak 2018 00:00 Kitap, Tuna'nın , Ada'nın gazetede çıkan haberle katil ilan edildiğini öğrenmesi ve ardından askere alınması ile başlıyor. Kitap boyunca hem o günü hem geçmişi öğreniyoruz.
Kitapta karakter sayısı fazla ve her karakter öyle güzel işlenmiş ki her birini yakinen tanıyor gibiyim ve uzun zaman sonra sorulsa da unutmayacağimi düşünüyorum. Ada Tuna Meriç Aras... İçiçe geçmiş ilişkiler arkadaşlıklar aşklar.
Beni Tuna ve Ada arasındaki ilişki çok etkiledi. Sahip olunca yitiriyoruz birçok şeyi, ben buna inanıyorum , bu iki karakter de inancımı körükledi.
Kitabı salt aşk romanı olarak yansıtmak yanlış olur. Ülkede iç savaş var ve bu durum Tuna da bazı sorunlara yol açıyor. Kitabı okurken sürekli iç savaş yok mu acaba diye düşünmeden edemiyor insan.
Sonunu havada bırakmış sanki yazar. Misal ben Ada ve Tuna nin kavuşup kavusmadigini merak ettim Ama dediğim gibi salt aşk romanı değil bu. Zaten aşklar da kavuşamayanca aşk oluyor sanki diye düşünüyorum. İşin özü kitap güzeldi, okuyun.