2024 10. kitabı
İlk defa 11-12 yaşlarında iken okuduğum kitabım, kitaplığımı düzenlerken karşıma çıktı. Elime alıp ismini okuduğumda ürperdim.Bu konunun üzerine uzun zamandır tam anlamıyla düşmediğimi farkettim. Namaza karşı bir ülfet peyda etmiş üzerimde. Büyük bir iştiyakla, iştahla , dikkatle , üzerine titreyerek , her bir ayrıntısında , her bir rüknunda O'nun (C.C.) huzurunda olduğumun farkında olarak ne kadar hareket edebildim , ibadetimi yerine getirebildim emin değilim. Günlük hayatımızın içinde zaman zaman, hatta maalesef çoğu zaman ; kılalım da şu sorumluluk aradan çıksın dikkatsizliği ile geçiştirerek hızlı hızlı namazları eda etmeye çalışıyoruz. Bu kitabı okurken insan bu hatasını çok iyi anlıyor. Kendince namazlarını tamam zannederken ne kadar yanıldığını aslında bir çok noktada namazından çaldığını çok fazla eksiğinin olduğunu anlıyor. Aynı anda namaza karşı iştiyakı artıyor. Büyüklerin sıkça Sevgili ile buluşmaya gidiyorum diyerek heyecanla abdest almaya gidişlerini, namaz elbiseleri giyinip sarık bağlayarak süslenmelerini bir nebze olsun idrak ediyor. Surelerin iniş sırasına göre namaz ayetlerinin verilmiş olması da beni çok etkiledi ve emrolunduğum bu Miraç hediyesini daha iyi kavramamı sağladı. Tam anlamıyla bu kitap nasıl anlatılır dediğimde kitabın isminin en doğru ifade olduğunu düşünüyorum: "Namazı dosdoğru kılmak" İnşAllah yılda en az bir kere tekrar okur kendime çeki düzen veririm dediğim bir kitaptı. Bu incelemeyi kitaptan bir alıntı ile noktalamak istiyorum. Umarım kitabı okur ve O güzel Sevgili ile buluşmaya koşa koşa gittiğiniz, vakti gelse de bir seccademle buluşsam heyecanıyla geçirdiğiniz nice günleriniz olur. Sevgi ve dua ile... O halde ey mümin, üç yerde kalbini toparla: 1-Kuranı Kerim okurken, 2-Namaz kılarken, 3-Ölümü hatırlarken. Bunları kalpten yapamıyorsan , önce Allah'tan sana bir kalp nasip etmesini iste. Çünkü senin kalbin yoktur! (Sf:93)
Namazı Dosdoğru KılmakFaruk Beşer · Paradoks Yayınları · 2014511 okunma