Merhaba bugün sizlere sevgili Demet Tanı nın ilk kitabı olan "SENİNLE ŞİMDİ!" adlı kitabı ile geldim.
Bu bir dostluk hikayesi :)
Neva, yaşamış olduğu içsel sıkıntılar ile boğuşurken bir anda üniversitedeki en yakın arkadaşı Esin aklına gelmiştir ve onun yanına kısa süreliğine kafa dinlemek için gitmeye karar verir.
Bunun öncesinde,girecek olduğu Ales sınavı için gittiği okulu bulamayınca olduğu yerde hüngür hüngür ağlamaya başlar.Tabiki tek sıkıntısı sınavı kaçırmış olması değildi.İçten içe aşık olduğu adamın ona hiçbir açıklama yapmaksızın bırakıp gitmeseydi.Herşey üst üste gelince de kendini tutamayıp bir ağlama krizi geçirir.Bunu gören bir teyze onu evine davet eder ve Neva içindekileri hiç tanımadığı bu kadına dökerek rahatlar.
Neva'nın Saliha Teyze ile olan karşılaşması aslında bir tesadüf değildir.Kitabın ilerleyen sayfalarında görebilirsiniz.
Neva ordan çıkınca aklına Esin gelir ve onu arayıp yanına geleceğini söyler.
Uzun süre görüşmedikleri için Esin çok mutlu olur.O da yalnızlığıyla mücadele ediyordu.Neva'nın yanına gelmesi çok iyi gelecekti ona da.
Buluşma vakti geldiğinde sanki yıllardır görüşmüyorlarmış gibi değillerdir.Gerçek arkadaşlık da böyle değil midir.? Yıllardır görmezsin,sesini duymazsın ama buluşunca sanki ilk günkü gibi taptazedir arkadaşlık.
Esin annesini kanserden kaybetmiştir ama bunu Neva'ya söyleyemez.Annesi hiç ölmemiş gibi davranır.Ama Neva bunu sonradan öğrenecektir.
Her ikisinin de sıkıntıları vardır ve birbirlerine o kadar iyi geleceklerdir ki, adeta birbirlerini iyileştireceklerdir.
İlerleyen zamanlarda üniversitede iken hayalleri olan yardım derneğini kuracaklardır.Bu,hem kendilerine hem de yardıma muhtaç olanlara çok iyi gelecektir.
Yüzümüzü gülümseten bir dostluğun hikayesi.Severek okudum ve Severek tavsiye ediyorum.
Yazarın emeğine sağlık.