2024 14. kitabı
Orjinal adı "Die Verwandlung" olan Dönüşüm Franz Kafka'nın sembolizmin ve soyut düşüncenin dibine vurduğu o meşhur eserinde bir insanın böceğe, bir böceğin insana dönüşmesi arasındaki ayrımı düşündürür size. Peki böyle bir ayrım var mıdır.. Okuduğumuz hikaye de böceğe dönüşen bir insanın duygularını mı yoksa insana dönüşen bir böceğin hayatını mı okuduk.. Bu yazarın anlattığından daha çok sizin ne anladığınızda gizli.. Babasının hoyratlığı karşısında nemli ve soğuk bir Prag sabahına böcek olarak uyanan Gregor Samsa' nın geçirdiği fiziksel değişimden yola çıkarak, duygu dünyamızda meydana gelen değişiklikleri ne kadarda doğal karşıladığımızı yüzümüze vurur. Mevcut akımından ayrılanlara karşı, toplumun duyduğu hoşgörüsüzlüğü, dışlanmışlığı herkes gibi olmak istemeyenlerin yaşadığı trajediyi anlatan bu eserde tüm bildiğiniz aile kavramlarına yenilerini ekleyeceksiniz. Dönüşüm bana en çok insanın yalnızlığını, yabancılaşmasını, insanın kendini ifade edememesini ve zamanlabir çok şeyin nasılda yozlaşmaya başladığını anlattı.. Kitapla kalın..
İnceleme
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,9bin okunma