Spoiler İçerir!
2024 31. kitabı
Dikenler ve Güller Sarayı sanırım güzel ve çirkin uyarlamasından yaratılmış. Ki ben kitabı alırken bunu bilmiyordum. Özellikle de uyarlama bir kitaptan çok bambaşka bir konsept aradığımı söyliyim fakat bunu kitabı okurken kendim fark ettim. Tek bildiğim ilk kitabının insanlar tarafından pek sevilmediği, ağır olduğu ve serinin diğer kitaplarının çok daha iyi olduğuydu. Ki illa bu kitabı da sevenler olmuştur. Ben açıkçası Feyre karakterinden nefret etmedim ama kendisini aşırı fazla da sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Kitabın ilk başlarında Tamlin onu götürmeden önce mesela çok güzel bir giriş olduğunu düşünmüştüm ve kitabı seveceğimi sanmıştım ama öyle olmadı. Feyrenin ailesi çok sinir bozucu ve acayip benciller. Kız için hiçbir şey yapmayıp şımarık davranıyorlar bu durum daha sonra toparlansa bile karakterin neden onlara geri dönmek istediğini anlayamıyorum. Tamam aile önemlidir, seversin ve seçemezsin ama bu kadar mı olur? Maske olayı bence hoş bir detay ancak ben kızın oradan gereksiz kaçma çabasından acayip sıkıldım. Kitabın girişi bittikten sonra tüm gelişme kısmında sadece tutsak olmadığını üstüne basa basa söyledikleri halde kızın saçma sapan kendine silah bulma çabaları, gidicem gidicem diye zırlayıp hiçbir şekilde gitmemesini, onlara karşı tutumumunun bi böyle olmasını okuduk resmen. Ben sıkıldım yani tüm gün evde geçen o sahnelerden. Yani sanki yazar aralarında bi ilişki olsun ama yavaş ilerlesin diye kızı sürekli gideceksin tamam diye avutmuş gibi geldi . Kızın şansına bir resim odası olması falan gibi detaylar fazla tesadüfiydi. Orada zorunlu kalsam(!) okuma-yazma fırsatını da daha hızlı değerlendirirdim. Tamlin karakteri hakkında kötü bir şey düşünmüyorum şahsen bence saf bi karakterdi, adını unuttum maalesef (lucien?) ama yanındaki arkadaşını daha çok sevmiştim. Rhysand da fena değildi, kötü karakterleri severim de tam aurasını alamadım. İlk kitap diye olabilir. Kitabın sonlarına doğru Feyrenin Amarantha yüzünden zindana düşmesi ve orada verdiği savaş kısımları sayesinde tüm o sıkılmışlığıma bi ilaç oldu ve en azından kitabın son kısmını beğendim. Biraz da olsa diğer kitabı istememi sağladı ama yine de çok yetmedi. Bu puanı kitabın potansiyeli olmasına, karakterlere en azından alışabilmeme, sonda toparlamasına, yazım diliyle de bir derdim olmadığı için verdim. Daha iyi olabilir miydi? Evet. Asla okunmaz mı? Hayır. Tavsiye eder miyim? Etmem ama belki de sevebilirsiniz. Bilmiyorum ileride uzun bir zaman sonra belki de şans veririm. Şimdilik aklımda böyle kaldı.
Dikenler ve Güller SarayıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20166,1bin okunma