Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

384 syf.
9/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Eveeet! Distopik öyküler okumayı sevenler buraya! Yazarımız ,sizi tam manasıyla feminist distopyanın kucağına bırakıyor. Öncelikle ; Bir sabah uyanıp kendinizi paralel bir evrende hayal edin. Alışmış olduğunuz her şey kanunlar, yasalar, dinler, inanç şekilleri her şey tek kalemde tuzla buz olmuş cam parçaları gibi yerlerde. Sıkı yönetimin en üst düzey şekli baş göstermiş ve akıllara duygunluk veren yasaklar gündemde. Esasında distopya gibi görünen bu kitap, okudukça geçmişte ve günümüzde bir çok ülkenin başına gelen sıkı yönetimlerden sonra insanların yaşamış olduğu baskının, zulmün, diktanın, en net halini yansıtıyor. Okurken hiç yabancılık çekmiyor, bir çok yasağın günümüzde hala uygulandığını hayretle fark ediyorsunuz. Çünkü yaşadıklarımız, okuduklarımız, gözlemleyebildiklerimiz bizi zulmü nerede görse tanır hale getirdi. İnsanoğlu yüzyıllardır, gücü elinde bulunduran küçük bir zümre tarafından yönetiliyor. Kişiler, yönetimler , yönetim şekilleri değişse bile bu hiç değişmiyor. İnsanoğlunun en büyük zaafı maalesef ki iktidar hırsı. Gücü elinde tutan zümre en dürüst kişilerden dahi oluşsa (-ki ben hiç görmedim böylelerini) mutlaka zaaflarına yenik düşüp, sistemin gereğini yaparak, zulmün su yüzüne çıkmasına neden oluyor. Güç=İktidar=Hırs=Aç gözlülük bu şekilde katlanarak ilerliyor ve maalesef ki bir çok örneğine her gün şahit oluyoruz. Kitapta ayrıca, çok fazla gözümüzün içine sokulmasa da inceden inceden feminist dokundurmalar yapılmış ki çok yerinde olmuş. Yaşadığımız ülkeyi ele alacak olursak, Türkiye de 2017 yılında kayıtlara geçen kadın cinayetlerinin sayısı 409 ,bu demek oluyor ki kadınlarımıza sahip çıkamıyoruz! Sadece kendi ülkemizde değil, dünyanın bir çok yerinde feminist grupların ortaya çıkasına sebep sizce nedir? Kadını bir meta, yalnızca üremek için kullanabileceği bir seks objesi olarak gören toplumlarda bu oran katlanarak artıyor ve inanın her geçen yıl insanlık adına umudumu daha da yitiriyorum. Toparlayacak olursak, biraz muallak bir sonla bitiyor kitap, sanırım yazarımız sonunu bizim hayal etmemizi düşlemiş. Çeviriden kaynaklı zaman zaman cümle düşüklüklerine rastlamış olsam da kitabı epey beğendim. Herkese şimdiden iyi okumalar dilerim.
Damızlık Kızın Öyküsü
Damızlık Kızın ÖyküsüMargaret Atwood · Afa Yayınları · 199210,9bin okunma
··
425 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Kübra Anlı okurunun profil resmi
güzel bir kitap olduğunu duydum ilginç gözüküyor
Şeyma Hoş
Şeyma Hoş
Okuma Delisi / Emir okurunun profil resmi
İncelemenizi şuan gördüm ve iyi ki görmüşüm gerçekten güzel ve doyurucu olmuş. Benim en en çok okumak istediğim bu güzel kitabı umarım en yakın zamanda okurum :)) Kaleminize sağlık =)
Ayşe* okurunun profil resmi
:) okuma grubunun önerisi olmasa muhtemelen ben de baya geç tanışırdım bu kitapla gerçekten çok etkileyici ve güzel bir kitap, şimdiden iyi okumalar diliyorum. Teşekkür ettim :)
Ezgi okurunun profil resmi
Sonu gerçekten sinirimi bozdu, masal gibi bitmesini beklemiyordum ama sonu için hayal ettiklerimin gerçek olup olmadığını merak etmek ve sürekli ne olmuş olabileceğini düşünmek beni çok sinir etti
Tamara okurunun profil resmi
Kadın sorunmu? Kadınların sorunları.! Gerçekten kadın olmak ve bu erkil toplumda yer edinmek öyle zor ki. Sana biçtikleri tek bir rol var “ mal “ olmak ve ne yazıkki buna maruz kalan ve maruz kalanlara seyircilik eden o kadar çok kadın varki. Biz bir sorun değiliz sorunlar niye var nedenler olduğu için ilk önce nedenleri ortada kaldırıp kadını sorun olmaktan çıkartmak gerek... kendi düşüncemi yazmaktan yazdığınız bu incelemeye yer vermedim güzel bir inceleme teşekkürler 🙏
H.K okurunun profil resmi
Son beni soru işaretleri ile bıraktı :(
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.