2024 166. kitabı
Yazan: @thomskagram Yayınevi: @genctimas Tür: Fantastik Yaş: 11+ İlk gençlik kitaplarından olan kitabımızı öğrenci grubumla birlikte okuduk ve güzel bir değerlendirme toplantısı yaptık. Kitap başlangıçta biraz durgun gibi olsa da ilerledikçe su gibi akıp gidiyor. Sonlara doğru merak ve heyecan duygusunun zirve yaptığını söyleyebilirim. Kitabımız efsanevi bir anlatı olan “Malamender” adlı bir yaratığın hikayesi etrafında oluşturulmuş. Malamander, eşi için her sene yumurtluyor. Bu yumurtaya sahip olan kişinin dilekleri gerçek oluyor... Bu efsanevi yaratığın “Tuhaf Deniz Kasabası”nda görüldüğüne inanılırmış. Özellikle kış aylarında bu kasabaya kimseler uğrayamazmış, çünkü gece olduğunda ve sislerin içinde Malamender’in ayak izleri göründüğünde etrafı bir sessizlik kaplarmış… Herbert Limon, kimsesiz on iki yaşında bir çocuk ve küçükken kasaba halkı tarafından bulunmuş ve Büyük Nautilus Oteli'nin kayıp eşya sorumlusu olarak çalışmaktadır. Violet Parma, kanca kollu bir adamadan kaçarken bir yandan da ailesini bulmak ister. Yolları Herbert ile kesişir ve ondan yardım ister. Olaylar ilerledikçe ucunun efsanevi Malamander'e uzandığını keşfederler bu güzel ikili. Violet’in ailesine ne olmuştu? Herbert ve Violet Malamender efsanesini çözebilecek mi? Acaba Malamender’in peşinde başka kimler var? Yan karakterlerin yaratıcı ve eğlenceli isimleri, sırlar içindeki mitolojik anlatımı ve en önemlisi verdiği mesajlar ile severek okuduğumuz kitaplar arasına girdi. Sırada serinin ikinci kitabı var.
MalamanderThomas Henry Taylor · Genç Timaş · 20203,515 okunma